FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Blog

Blogunk hetente frissülő tartalommal segít eligazodni a gyermekbetegségek rengetegében. Szakembereink hasznos tanácsokat adnak olyan gyakorlati kérdésekben, melyek minden család hétköznapjaiban előfordulhatnak: mit tegyünk, ha láza van a gyereknek, hogyan kezeljük a náthát, mikor gyanakodjunk középfül-gyulladásra, vajon egyszerű gyomorrontásról van-e szó, milyen tünetei vannak egy-egy komolyabb betegségnek. Egészségmegőrző praktikákkal segítjük a betegségek elkerülését és tippeket adunk, hogyan biztosíthatjuk gyermekünk vitaminigényét, hogyan erősíthetjük immunrendszerét, hogy minél ritkábban kelljen orvoshoz fordulni.

Még mindig ez az 5 legfontosabb higiénés szabály a koronavírus megelőzésére!

A covid-19 vírus okozta megbetegedés ellen egyelőre nincs védőoltás vagy gyógyszer, a legjobb védekezés a megfertőződéssel szemben a megelőzés. Íme az 5 leghatékonyabb módszer!

Áttörés a Lyme-kór diagnosztikájában - Magyar találmány segít a lappangó kór leleplezésében

Piacra lépett a legújabb, magyarok által fejlesztett innovatív labordiagnosztikai eljárás a DualDur, amely azonosítja a kullancsok által terjesztett Lyme-kór okozóját a betegség bármely időszakában, akár már a csípést követően egy héten belül is.

UNICEF: "Minden második tini mentális problémákkal küzd"

A COVID–19 járvány lelki egészségre gyakorolt hatását még hosszú évekig nyöghetik a gyermekek és a fiatalok, figyelmeztet napokban megjelent tanulmányában az UNICEF. Az október 10-i Mentális Egészség Világnapja elé időzített jelentés legfontosabb megállapításai közé tartozik, hogy a világon 7 serdülőből 1 mentális betegségben szenved. Az öngyilkosság globálisan a negyedik vezető halálozási ok a 15-19 évesek körében, Kelet- és Nyugat-Európában, Közép-Ázsiában és Észak-Amerikában pedig a második.

10 szuper immunerősítő tea, amely kiüti a nyeregből a bacikat!

Az egész család fél a tél közeledtével egyre gyakoribbá váló felső légúti, vírusos megbetegedésektől? A védekezés leghatékonyabb módja a megelőzés és az immunerősítés. Ám mielőtt elkezdene gyógyszert tömni a családtagokba, érdemes próbát tenni a gyógynövényekkel. Bemutatjuk a 10 leghatékonyabb vírusgyilkost!

Ismét egy újabb (és egyre gyakoribb) koronavírus tünet!

Immár két éve, hogy a mindennapjaink részévé váltak a Covid-19-ről és annak mutációiról szóló hírek. Míg az alapvírus tüneteit már kívülről fújjuk, addig az azóta megjelent új variánsok kapcsán folyamatosan jelennek meg új tünetek, melyek egyébként is igen változatosak lehetnek. Most ismét bővült a lista.

Bevált tippek allergiásoknak a tüneteik enyhítésére

Az allergia szezon kellős közepén sokan szenvednek különféle allergiás tünetektől. Éppen ezért hoztunk pár hasznos és bizonyítottan hatékony tippet, amellyel ezek a kellemetlen tünetek enyhíthetők.

A 6 leggyakoribb allergia-tévhit

Allergiával kapcsolatos tévhitek és az igazság

Így ismerjük fel a kullancs által terjesztett Lyme-kórt!

Amit a Lyme-kórról tudni érdemes: tünetei, diagnózisa és megelőzése, kezelése

Vigyázz, kész, vakáció! Ezért történik nyáron a legtöbb gyerekbaleset!

Négyévente átlagosan egyszer minden gyerek kórházba kerül nyáron valamilyen baleset miatt. A legfrissebb adatok szerint a vakáció ideje alatt akár 20-30 ezer gyerek is kórházi kezelésre szorulhat törés, sokk, égési sebek vagy kutyaharapás miatt. Bár a halálos sérülések az elmúlt másfél évtizedben a felére csökkentek, az olyan új, veszélyes eszközök, mint a wakeboard, trambulin vagy segway miatt a törések és fejsérülések sokkal súlyosabbak lehetnek.

Refluxos gyermeke? Íme 5 hatásos módszer a reflux kezelésére

Ha gyermeke is a reflux tüneteivel küzd, segítünk! Bemutatunk 5 hatásos módszert a kezelésére.

Megdöbbentő kutatási eredmények a koronavírusról! Ezért szinte elpusztíthatatlan!

A koronavírus lehet az egyik A Semmelweis Egyetem kutatóinak a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Biztonsági Laboratórium kutatóival együttműködve először sikerült az aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetét megvizsgálni. A kutatás szerint: „A koronavírus az ember által ismert legellenállóbb, legrugalmasabb kórokozók egyike”

A tünetmentes vírushordozók a legveszélyesebbek és nem is sejtjük, mennyien vannak!

A ProPublica egészségügyi szakújságírója, Caroline Chen alaposan utánajárt, mit érdemes tudni a COVID-19-ről, a tünetmentes hordozókról és arról, mit tehetünk a vírus leküzdéséért.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18