FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Blog

Blogunk hetente frissülő tartalommal segít eligazodni a gyermekbetegségek rengetegében. Szakembereink hasznos tanácsokat adnak olyan gyakorlati kérdésekben, melyek minden család hétköznapjaiban előfordulhatnak: mit tegyünk, ha láza van a gyereknek, hogyan kezeljük a náthát, mikor gyanakodjunk középfül-gyulladásra, vajon egyszerű gyomorrontásról van-e szó, milyen tünetei vannak egy-egy komolyabb betegségnek. Egészségmegőrző praktikákkal segítjük a betegségek elkerülését és tippeket adunk, hogyan biztosíthatjuk gyermekünk vitaminigényét, hogyan erősíthetjük immunrendszerét, hogy minél ritkábban kelljen orvoshoz fordulni.

Ezért fontos, hogy hagyjuk néha unatkozni gyermekünket!

Egy új kutatás szerint a lustálkodás létfontosságú a tanulás szempontjból is, ezen kívül számos dolgot fejleszt gyermekkorban.

Lehetséges gócot jelenthetnek a bölcsességfogak

Hazánkban évente többezer bölcsességfog-eltávolító beavatkozást végeznek a szájsebészeti és fogászati klinikákon, a magas esetszám hátterében legtöbbször a rossz növekedési pozíció és az ebből adódó fogszabályozás áll, valamint az, hogy ezek a fogak hamarabb romlanak, szuvasodnak a nem megfelelő és nehézkes tisztítás miatt. A bölcsességfogak jellemzően az utolsóként előtörő maradófogaink, általában 18-25 éves kor körül jelennek meg, de meglepő módon már jóval korábban is gondot okozhatnak.

Kamaszkori kellemetlenségek – szájszag, lábszag, izzadás? Tegyünk ellene!

Ez lehet az ok és bevált módszerek a megszüntetésükre!

Búcsú a brazíliai Covid-babáktól - Dél-Amerikában rengeteg gyermekáldozatot szed a járvány

Hiába hangsúlyozták sokáig a szakértők, hogy a gyerekekre nem veszélyes illetve csak könnyebb lefolyású megbetegedést okoz a koronavírus fertőzés, Brazíliában mégis már ezernél is több csecsemő halt meg Covid-19-ben. Ráadásul a helyi orvosok szerint ez a szám jóval magasabb lehet a valóságban. A BBC oknyomozó riportban járt utána a valóságnak.


Kanadában már elkezdődött a 11 évnél idősebb gyermekek oltása Pfizer-vakcinával

A kanadai egészségügyi hatóság engedélyezte a 11 évesnél nagyobb gyerekek beoltását az amerikai-német fejlesztésű Pfizer-vakcinával, az Európai Unióban pedig most van engedélyeztetés alatt – adta hírül az AP amerikai hírügynökség.

7+1 étel, ami segíti a baba agyi fejlődését!

Összegyűjtöttünk olyan ételeket, melyek tele vannak a gyermeki agy fejlődéséhez szükséges tápanyagokkal. Adjuk ezeket rendszeresen csemeténknek!

A védőoltásokról szól a Semmelweis Egyetem új ismeretterjesztő sorozata

Hogyan állapítják meg az oltóanyagok hatékonyságát? Miért van szükség többlépcsős klinikai vizsgálatokra? Mi a különbség az oltási reakciók és oltási szövődmények között? A KliniKaland első évadában ezekre a kérdésekre is választ ad a Semmelweis Egyetem animációs kisfilmje, amely minden fontos részletet elmagyaráz a klinikai teszteléstől a mellékhatásokon át a nyájimmunitásig.


5 tipp fáradtság ellen kicsiknek és nagyoknak!

Mi okozhat a gyerekeknél és nálunk, felnőtteknél fáradtság-érzetet és mit tehetünk ellene?

Az együttalvás 5 pozitív hatása a gyerekek fejlődésére

Arra, hogy jó-e, ha a gyerek velünk alszik, egyszerűen nincs általános recept. Hiába indulunk úgy neki a szülőségnek, hogy mi biztosan nem fogunk együtt aludni a csemeténkkel, lehet, hogy ez az elképzelés nem fog működni. A rugalmatlan hozzáállás biztosan nem segít, ha a kisbabánk hasfájós, érzékenyebb az átlagosnál vagy egyszerűen csak testközelségre vágyik. Még ha nem is vesszük a szülői ágyba végleg, érdemes megfontolni, hogy amíg nagyon pici, mégis engedünk az elveinkből. Lehet, hogy pont ettől áll helyre az egyensúly és a nyugalom.

Vitamin kisokos: ezeket a vitaminokat pótolja tavasszal!

Télen jelentősen lecsökken szervezetünkben a vitamin szint, amelynek egyik jele a tavaszi fáradtság. A jó idő beköszöntével fontos pótolni az elengedhetetlen vitaminokat és az ásványi anyagokat. Így van ez kora tavasszal is, amikor még kevesebb a napsütés. Számos vitamin létezik, amelyek nagyon fontos szerepet játszanak a testünkben lejátszódó folyamatok koordinálásában. Ők a rend őrei, csapatban együttműködve a leghatékonyabbak.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18