FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

5 étel, amelynek kimagasló a C-vitamin tartalma és még finom is

Egészség - Erősítsük természetes vitaminokkal gyermekünk immunrendszerét!

A hatékony immunrendszer őre: a C-vitamin

A C-vitaminnak nagyon fontos szerepe van a sejtek és a csontozat karbantartásában, valamint az immunrendszer erősítésében és a fertőzések leküzdésében. Sajnos, a C-vitamint a szervezet nem képes tárolni, ezért az egészséges táplálkozás révén kell rendszeresen magunkhoz vennünk. Ennek pedig legjobb módja, ha a vitamint bőségesen tartalmazó élelem formájában vesszük magunkhoz.

A legszuperebb C-vitamin források

Spenót és társai, a zöldségek

Sok zöldség számít gazdag C-vitamin-forrásnak. Ilyen az édes piros paprika, a brokkoli, a karfiol, a káposzta, a sárgarépa, a cékla, a spenót. Ezek vitamin-tartalmát nagyban befolyásolja, hogy milyen körülmények között nőttek – a legjobb, ha szabadföldiek- és hogyan tárolták őket, később pedig, hogy milyen formában kerülnek fogyasztásra. A legtöbb vitamin a megfelelően érett termékekben van, az éretlenek ennek töredékét tartalmazzák.

Fűszernövények és egy természetes antibiotikum

A cayenne bors, a bazsalikom, a petrezselyem és a fokhagyma is tele van értékes C-vitaminnal, ez utóbbi ráadásul olyan, mint egy természetes antibiotikum, baktérium- és vírusölő hatása legendás. Készítsünk minden nap salátát ezeknek a fűszernövényeknek a felhasználásával! A paradicsom-mozarella golyócska kombót szinte minden gyerek szereti, tegyünk rá bazsalikomot vagy petrezselymet, hogy még ízletesebb és egészségesebb legyen az étel!

Finomak és tele vannak energiával: a gyümölcsök

A szilva, a narancs, a körte, a szőlő, az áfonya, a kivi és a grapefruit nem csak finomak, de tele vannak értékes tápanyagokkal, többek között C-vitaminnal. Ha megtehetjük, kezdjük a reggelt frissen facsart gyümölcslével, amelybe tehetünk almát, répát, narancsot, grapefruitot. Érdemes kipróbálni a kivi-alma-spenót vagy a cékla-narancs-alma triót, ezek nem csak finomak, de tele vannak sok-sok vitaminnal is.

Egy igazi szupertáplálék: az édesburgonya

Az édesburgonya igazi jolly-joker, hiszen amellett, hogy tápláló – szénhidrátban és béta-karotinban gazdag -, különlegessége, hogy magas a fehérje tartalma – szinte megegyezik a tojáséval -, ezen kívül B1-, B2-, B6-, E-, C-vitamin, kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is van benne. Ráadásul nagyon változatosan elkészíthető: sütve, főzve, párolva, rakottan, köretnek vagy krémlevesnek, esetleg egytálételnek.

A C-vitamin bomba: a meggylé

A meghűléses betegségek ellen az egyik legjobb ellenszer a meggylé. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően hatékonyan támogatja a szervezetet a kórokozókkal szembeni küzdelemben.  Megfázás esetén érdemes napi 2-3 decit fogyasztani belőle, de megelőzésként is megéri bevetni. Érdemes a valódi gyümölcsből turmixolni, így nem megy veszendőbe egy csepp sem a sok értékes tápanyagból, amely a meggyben található. Télen készíthetjük fagyasztott meggyből is, ez az eljárás ugyanis nem veszélyezteti a gyümölcs vitamin-tartalmát.

Ilyen sokféle magas C-vitamin-tartalmú élelmiszerrel egyszerűen összeállítható egy ízletes, változatos étrend, amely a szervezet minden szükségletét kielégíti.

A cikket dr. Benedek Pálma lektorálta.

 

Gyerekmosoly - 2023 június 02.
 

 

7 őszi immunerősítő tipp gyerekeknek

Így tegyük ellenállóvá gyermekünk immunrendszerét a hideg hónapokra!

5 tipp, hogy gyermekünk ne betegedjen meg állandóan a közösségben

Így turbózzuk fel gyermekünk immunrendszerét, hogy elkerüljék a betegségek!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18