FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

5 illóolaj, ami fertőtlenít, illatosít és a fertőző betegségek megelőzésében is verhetetlen!

Általános - Beköszöntött az ősz, elindult a bölcsi, az ovi és az iskola. Ezzel párhuzamosan pedig újra megjelentek az alsó- és felsőlégúti betegségek, a megfázás és a nátha. Ha nem akarjuk a gyermekünket folyamatosan gyógyszerrel tömni (és nem is szabad), a vitaminok mellett jó szolgálatot tesznek a betegségek megelőzésében az illóolajok. Mutatjuk az 5 legerősebbet, amelyek az őszi-téli időszakban nagyon jó szolgálatot tesznek.

Az alábbi 5 illóolajnak erős az antibakteriális hatása, emellett az illata is kellemes, így párologtatóba cseppentve akár a nap 24 órájában alkalmazható.

Teafa

Ha az egészségre gyakorolt hatását nézzük, akkor nagyon magas a vírus. és baktériumölő hatása. Érdemes egy cseppet a tenyerünkbe cseppenteni például tömegközlekedés használata után. De ha otthon a felmosó vízbe cseppentünk 3-5 cseppet, akkor azzal nem csak felmosunk, hanem fertőtlenítünk is egyben a lakásban. Ha pedig párologtatni szeretnénk, akkor a térfertőtlenítésen kívül erős légtisztító hatása is van.

Eukaliptusz

Az eukaliptusz illatát szinte mind közül felismerni a legkönnyebb, mert annyira jellegzetes. Ennek az illóolajnak nagy hasznát vehetjük a beteges időszakban, mert légzéskönnyítő hatása van és emellett energetizál. Ha párologtatjuk, nem csak vírusölő hatása érvényesül,  de semlegesíti a negatív energiákat is.

Menta

A menta illóolaj igencsak sokrétű, ezért sokféleképpen lehet felhasználni, attól függően mi a panaszunk. Legismertebb hatása, hogy gyomorbántalmak esetében emésztésserkentő, emellett légzéskönnyítő is egyben. Így az őszi-téli időszakra jó, ha mindig kéznél van. Párologtatva frissíti, fertőtleníti a levegőt, tea formájában pedig inkább az emésztésre van jó hatással.

Levendula

Az egyik legismertebb illóolaj mégis oly keveset tudunk róla. Az egyik legismertebb tulajdonsága, hogy nyugtat. Azt már kevesebben tudják, hogy gyulladáscsökkentő hatása is van. Megfázás, betegség esetén pár csepp a fürdővízbe vagy a lábfürdőbe csodákra képes. Ha diffúzorba cseppentjük, akkor harmonizáló hatása érvényesül. Gyerekeknek is segít, ha lefekvés előtt pár órával párologtatjuk a szobájukban ugyanis erősen stresszoldó, segíti az ellazulást és az elalvást is.

Citrom

A citrom illóolaja úgynevezett pártatlan illóolaj, mert kellemes, üde illatát szinte mindenki kedveli. A citrom illóolajának baktériumölő és nyiroktonizáló hatása a legismertebb. Ha teret szeretnénk frissíteni vele, bátran használjuk ezt az illóolajat, mert erősíti a harmónia- és boldogságérzetet.

 

Gyerekmosoly - 2023 január 19.
 

 

5 gyógynövény, ami segít a vírusokkal szembeszállni

Az őszi, téli időszakban különösen oda kell figyelni az immunrendszer támogatására, érdemes a gyógynövények erejét is kihasználni.

Együnk minden nap mézet! Mutatjuk, mi mindenre gyógyír!

Tudta, hogy a repceméz gyomorsav ellen is érdemes bevetni? És azt, hogy a hársméz kolint tartalmaz? Vagy hogy az akácméz májregeneráló?

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18