FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

6+1 egyszerű, de hatásos módszer az influenza kivédésére!

Egészség - Ezekkel az egyszerű, de hatásos módszerekkel csökkenthetjük az influenza vírusok okozta fertőződés esélyét!

Teázzunk!

A tea nemcsak akkor jó, ha már betegek vagyunk, a megelőzésben is nagy szerepe van. A mézzel és citrommal ízesített tea antibakteriális hatású, segíti a már letapadt váladék feloldását, a gőz pedig stimulálja az orrban található apró szőröcskéket, csillócskákat, melyek egyik fő feladata, hogy eltávolítsák a kórokozókat, még mielőtt azok a szervezetünkbe jutnának.

Tipp: Igyunk minden nap legalább 3-4 csészényi gyógyteát, amelyet hársfa, csipkebogyó, bodza keverékéből készítünk! Daraboljunk bele még forrón reszelt gyömbért, majd amikor iható hőmérsékletűre hűlt, csavarjuk bele egy egész citrom levét és édesítsük egy nagy kanál mézzel!

Erősítsük immunrendszerünket egészséges ételekkel!

Az erős immunrendszer ellenáll a kórokozók támadásainak. Támogassuk hát működését a legélvezetesebb módon: sok nyers gyümölcs és zöldség fogyasztásával. Minden nap igyunk meg egy kefírt vagy élőflórás joghurtot, együnk fermentált ételeket, például savanyú káposztát, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak az egészséges bélflórát támogató probiotikumokat.

Tipp: Ha nem annyira rajongunk a nyers zöldségekért, gyümölcsökért, készítsünk belőlük ízletes smoothie-t! Erre a célra a fagyasztott gyümölcsök is kiválóan alkalmasak! A variációk száma végtelen, csak a fantáziánk szab határt, hogy mit, mivel turmixolunk össze.

Ügyeljünk a higiéniára!

Ez egyrészt a személyes higiénia alapszabályainak betartását jelenti: gyakori, alapos kézmosást, zsebkendőbe köhögést, tüsszögést – a zsebkendő egyszeri használatát -, másrészt a környezetünk fertőtlenítését is. Nem is tudjuk elképzelni, mennyire szennyezettek lehetnek azok a tárgyak, felületek, amelyeket rendszeresen megérintünk még akkor is, ha ránézésre tisztának tűnnek. A kilincsekről, villanykapcsolókról, billentyűzetekről, bevásárlókocsikról vagy éppen a járművek kapaszkodóiról nagyon sok kórokozó kerülhet a kezünkre, onnan pedig a szervezetünkbe. Ez fokozottan igaz lehet a gyerekekre, akik gyakrabban érintik meg az arcukat, szájukat.

Tipp: Mindig legyen nálunk fertőtlenítő spray vagy gél, esetleg kendő, amellyel nemcsak a tárgyakat érdemes áttörölni, de a kezünket is!

Pihenjünk eleget!

Minél fáradtabbak, kimerültebbek vagyunk, annál könnyebben támadják meg a szervezetünket a kórokozók és annál nehezebben gyógyulunk ki a fertőzésből. Ha tehetjük, nap közben is feküdjünk le egy kicsit szundítani vagy legalább egy kicsit pihenjük, este pedig feküdjünk le időben, hogy a 7-8 óra alvásunk meglegyen!

Tipp: Este vegyünk egy forró fürdőt, amelybe cseppentsünk levendula olajat! Ez segíti az ellazulást, a gyors elalvást, másrészt antibakteriális hatású.

Mozogjunk!

A rendszeres mozgás igazi immunrendszer turbó. Aki hetente háromszor egy órát sportol, mindegy, hogy az futás, úszás, tánc vagy edzőtermi edzés, annak sokkal erősebb és ellenállóbb lesz a szervezete a kórokozókkal szemben! Ha a rendszeres edzést még egy kiadós szaunázással is megspékeljük, már igazán nehéz lesz a vírusok dolga. Ha nem bírjuk a hagyományos szaunát, válasszuk az infra változatát, amely épp olyan hatásos.

Tipp: Ha tehetjük, rendszeresen masszíroztassuk meg magunkat! Ez nemcsak a keringésnek és az izmoknak tesz jót, de segít a stressz csökkentésében is, így az immunrendszerünk működését is serkenti.

Minden nap legyünk szabad levegőn!

Az oxigéndús, friss levegő nagyon fontos a testünknek. Serkenti a vérkeringést, segíti a szellemi és fizikai munkát, a koncentrációt, frissen tart és nem mellesleg az immunrendszerünket is jótékonyan stimulálja.

Tipp: Ebédszünetben tegyünk egy nagy sétát! Már húsz perc a friss levegőn is segít, hogy kitisztuljon a fejünk, és kicsit felélénküljünk.

+1 Tipp: Használjunk naponta sós vízzel töltött orröblítőt, vagy tengeri sós orrspray-t, hogy a baktériumokat, vírusokat és a felgyűlő váladékot könnyebben el tudjuk távolítani!

 

Gyerekmosoly - 2023 november 02.
 

 

6 hatékony módszer az influenza elleni védekezésre

Így gátolhatjuk meg az influenza terjedését a családban

Együnk minden nap mézet! Mutatjuk, mi mindenre gyógyír!

Tudta, hogy a repceméz gyomorsav ellen is érdemes bevetni? És azt, hogy a hársméz kolint tartalmaz? Vagy hogy az akácméz májregeneráló?

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18