FEL!

 Kedves Betegeink!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

Kérem, hogy egy gyermekkel csak egy szülő érkezzen továbbra is!

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

Bevált tippek allergiásoknak a tüneteik enyhítésére

Egészség - Az allergia szezon kellős közepén sokan szenvednek különféle allergiás tünetektől. Éppen ezért hoztunk pár hasznos és bizonyítottan hatékony tippet, amellyel ezek a kellemetlen tünetek enyhíthetők.

Cseréljünk gyakran ágyneműt!

Főként a párnahuzatcsere javasolt pár naponta. Erre azért van szükség, mert a napközben a hajunkon megtapadó pollenek éjszaka a párnánkra kerülnek, így súlyosbítva az allergiás tüneteket. Az allergiásoknak tanácsosabb a szivacspárna és a szintetikus paplan, ugyanis ezeket akár havonta többször, illetve szükség esetén ki lehet mosni, szemben a természetes anyagú tollpárnákkal vagy birkagyapjú takarókkal. A mosáshoz nem feltétlenül szükséges mosószer, hiszen legtöbbször nem piszkos, elsősorban a portalanítás a cél.

Mossunk hajat minél gyakrabban!

A pollenek nem csupán a ruhánkra tapadnak, de a bőrünkre és a hajunkra is, ezért lefekvés előtt mindenképp érdemes lezuhanyozni. Pollenszezonban mossunk gyakrabban hajat, akár sima vízzel is. Ezen kívül a hosszú hajúaknak segíthet, ha összefonva hordják a hajukat, mert így a virágpor szemcséi kisebb felületen tudnak megtapadni.

Viseljünk pamutruhát!

Főleg a gyapjúból készült ruhák magukba szívják a port, így elkerülhetetlen, hogy naponta mossuk őket. Érdemes kerülni ezeket az anyagokat, és pamutból vagy egyéb, könnyen tisztítható kelméből készült ruhákat választani, és azokat is minél magasabb hőfokon mosni.

Ne szárítsunk a szabadban!

Pollenszezonban tilos ruháinkat, ágyneműnket a szabadban szárítani! Így ugyanis magunk visszük be a virágport a lakásba.

Szellőztetés csak okosan!

A szellőztetést időzítsük késő estére vagy hajnalra, amikor a legkisebb a pollenterhelés, napközben pedig tartsuk zárva az ablakokat!

Használjunk légszűrős porszívót vagy légtisztítót!

Szerezzünk be olyan porszívót, amely valóban felszívja a szőnyegbe, kárpitba ragadt virágport! Az otthon levegőjét megszűrő légtisztító is hasznos lehet. (Sokan megfigyelték, hogy a légkondicionált munkahelyükön vagy a bevásárló központokban jobban vannak, mivel a légkondiban részben leragad a pollen, és kevesebb van a keringő levegőben.) Ha nincs ilyen készülékünk, mossunk fel a szokásosnál gyakrabban, de ne használjunk irritáló, klórtartalmú vegyszereket!

Öblítsünk orrot!

Akárcsak a gyakori, hideg vizes arcmosás, az orröblítés is segíthet, hogy kevesebb pollen ragadjon a bőrünkre, nyálkahártyánkra. Érdemes kipróbálni, mint ahogy az orr belsejét védő kenőcsöt is.

Kiránduljunk pollenmentes helyekre!

Kirándulások, nyaralás kiváló helyszínei lehetnek a hegyek vagy a tengerpart, ahol jóval alacsonyabb a pollenszennyezettség (szinte alig kimutatható). Ennek hiányában a hazai barlangokban, gyógybarlangokban találhatunk pollenmentes területeket.

Ügyeljünk a kontaktlencsénkre!

Veszélyforrást jelenthetnek a kontaktlencsék, melyek vonzzák az irritáló polleneket és ott tartják a szemen. Ilyenkor vagy a naponta eldobható lencsét kell választani, vagy az allergiaszezon idején érdemes szemüveget viselni.

Esős időt minden allergiásnak!

Az allergiások számára az sem mindegy, milyen az időjárás: a száraz, napos, szeles idő hatására ugyanis rosszabbodhatnak a tünetek, mivel ilyenkor a fákról több pollen kerül a levegőbe. Legkedvezőbb az esőzés, amely kimossa a polleneket a levegőből.

Gyerekmosoly - 2021 szeptember 09.
 

 

Kinőheti-e az allergiát a gyermeke?

A táplálékallergia jelei, legfőbb okozói és kezelése

7 tipp, hogy az ünnepek alatt is egészségesek maradjunk!

Így kerüljük el az emésztőrendszeri panaszokat és a betegségeket karácsonykor!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 8-12; 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18