FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Covid-19: a gyerekek nagyobb veszélyben vannak, mint eddig bármikor

Egészség - A gyerekek immunizációja nagyon fontos, legalább két oltásra van szükség - nyilatkozta Szlávik János infektológus, a felnőtteknek pedig három oltást javasol. A szakember szerint egyelőre kötelező maszkhasználatra nincs szükség.

A legutolsó összesített heti adatok szerint már több, mint 20.000 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Az egy héttel korábbi adatokhoz képest az új fertőzöttek száma jelentősen nőtt, akkor ugyanis 10 255 új esetet vettek nyilvántartásba.

Az esetszámok emelkedése azért is különös, mert tavaly nyáron nemcsak itthon, de más országokban is lapos volt a járványgörbe. Tévúton járunk, ha más országok jelenlegi covid-hullámaiból szeretnénk következtetéseket levonni arra vonatkozólag, mi vár ránk a nyáron, vagy az ősszel – nyilatkozta a Mandinernek Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

BA4-es és a BA5-ös mutáns fertőz

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) július 3-i adatai szerint már 18 európai országban domináns a BE4-es, BA5-ös variáns. Míg az Egyesült Államokban áprilisban az esetek mindössze 0,3 százalékáért volt felelős a BA.5, addig ez július végére már közel 82 százalék.

A szakember szerint némi növekedést mutat a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma az elmúlt napokban, de jó hír, hogy ezzel együtt nem emelkedett a lélegeztetőgépen lévőké.

Arról, hogy a kórházban ápolt covidos betegek hány százaléka lehet oltott, Szlávik azt mondta, hogy előfordulnak pozitív esetek köztük is, ám ők nem a covid okozta súlyosabb tünetek – például tüdőgyulladás – miatt kerülnek be, hanem valami más miatt. Márpedig ilyenkor már „roncsolódik” a statisztika.

Ami az új és a régebbi variánsok okozta tüneteket illeti, nem sok a változás, a BA5 és a BA4 általában két-három napig okoz megbetegedést, maximum egy hétig tart. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a változat több gyereket is megfertőz – figyelmeztet Szlávik János.

A gyerekeket be kell oltani, egyelőre Szlávik szerint elegendő nekik a két dózis, a felnőtteknek pedig három vakcina, azzal ugyanis nagy biztonsággal elkerülhető a kórház. A negyedik adag pedig a fertőzéssel szembeni védettséget növelheti. A szakember szerint vírus velünk lesz mindaddig és mutálódik, amíg nem oltják be az emberek nagyobb részét.

Még vizsgálják az új vakcinákat

Elkészültek ugyan olyan oltóanyagok, amik már az újabb variánsok ellen is hatékonyabbak lehetnek, ám hogy ez a valóságban is így van, az még bizonyításra vár, amit meg kell várni - mondta a szakember.  A maszkhasználatról Szlávik elmondta, aki fél a betegségtől, jól teszi, ha hordja. Viszont a mindenki számára kötelező maszkhasználatot, vagy bármilyen más korlátozó intézkedést a járványnak ebben a szakaszában még nem kell bevezetni.

Forrás: Mandiner; Napi.hu; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2022 augusztus 05.
 

 

Gyakori kérdések és válaszok a gyerekek koronavírus-oltásával kapcsolatban

A koronavírus elleni oltás következő korcsoportja az 5-11 éveseké lesz, a szülőknek számos aggályuk merülhet fel az oltással kapcsolatban, hiszen kicsi gyerekekről van szó. Íme a leggyakoribb kérdések és a válaszok!

Továbbra is a védőoltás a legfőbb védelmi eszközünk a koronavírus és annak mutációi ellen

A koronavírus megváltozásával a kórokozó "viselkedése" is megváltozott, ezért is tud most a delta típus "rendkívül gyorsan, rendkívül sokakat megfertőzni rendkívül veszélyes formában". Sajnos, a fiatalok sincsenek biztonságban, a fertőzés még a makkegészségesek körében is súlyos lefolyású lehet.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18