FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ezek immunrendszere legnagyobb ellenségei és leghatékonyabb támogatói!

Egészség - Ne legyen saját szervezete ellensége! A következő módszereket alkalmazza, hogy kivédje a vírusok támadásait!

Immunrendszerünk rendkívül érzékeny szerkezet, amely csak akkor képes megvédeni bennünket a kívülről érkező támadásokkal – stresszel, vírusokkal- szemben, ha megtanuljuk, hogyan működik, és mivel segíthetünk neki.

A csodálatos immunrendszer

Az immunrendszer feladata, hogy szervezetünket megvédje a káros hatásoktól és minél hatékonyabban megszabaduljon a különféle kórokozóktól. Működése nagyon komplex és bonyolult folyamat, amelyben számos szabályozó mechanizmus vesz részt: a nyirokszervek – ide tartoznak a csontvelő, a csecsemőmirigy, a lép, a nyirokcsomók és egyéb immunfeladatokat ellátó sejtek halmaza- és az őket összekötő nyirokérrendszer. Immunszervként a mandulának és a féregnyúlványnak is fontos szerepe van, akárcsak a fehérvérsejteknek és bizonyos bélszakaszoknak.
Ezek az „egységek” védőhálót alkotnak, melyben mindegyiknek bonyolult szerepe van, ha a szervezet védelme érdekében bevetésre kényszerülnek. Amíg egészségesek vagyunk, fel sem tűnik működésük, ám ha az egyensúly felborul, egyre több nyavalya dönt le a lábadról, s még a legegyszerűbb betegség is szövődménnyel végződik.

Mi okozza gyengülését?

Az olyan súlyos betegségek, mint a diabétesz, daganatok, ciszták valamint a szervezet működését megzavaró gyógyszerek és kezelések pl. antibiotikumok, szteroidok, fájdalomcsillapítók az immunrendszert gyengítik és összezavarják, melynek eredményeként kiszolgáltatottabbá válunk a kórokozókkal szemben.
A másik ok, amely takaréklángra állítja védekező rendszerünket, ha nem fogyasztunk elegendő vitaminban és ásványi anyagban gazdag táplálékot, szervezetünket helytelen táplálkozással és mozgásszegény életmóddal megterheljük, nem biztosítunk megfelelő friss oxigént számára. Különösen veszélyes időszak a tél, amikor kevés időt töltünk a szabadban, vitaminraktáraink pedig lemerülőben.

Az öt leghírhedtebb immunromboló

1, Túlsúly
A nem megfelelő testsúly számos betegség kiindulópontja, legyen szó ízületi, szív- és érrendszeri megbetegedésekről vagy cukorbetegségről. Aki odafigyel ideális testtömeg indexének megtartására, kiegyensúlyozottan és változatosan táplálkozik és a mozgás sem hiányzik az életéből, máris sokat tesz egészségéért.

2, Indokolatlan gyógyszerszedés
Ha valaki minden kis nyavalyája miatt gyógyszert szed, mesterségesen gyengíti immunrendszerét. A rendszeresen szedett fájdalomcsillapítók, az indokolatlanul alkalmazott antibiotikumok több kárt okoznak, mivel egyrészt antibiotikum-rezisztencia alakul ki, másrészt hasznos baktériumok milliói pusztulnak el miatta, amelyek pedig a szervezet védelmi vonalának élharcosai.

3, Vegytiszta élet
Bizonyára sokszor olvasta már, hogy az egészséghez kell némi kosz. Persze ezzel nem arra bíztatjuk, hogy ne mosakodjon a család vagy felhagyjon a takarítással, hanem arra, hogy minél kevesebb vegyszert használjon a háztartásban és a személyes higiéniában egyaránt. Festékek és tisztítószerek közül válasszon olyat, amely vízbázisú (az oldószeresek helyett), de még jobb, ha a bio verzió mellett teszi le a voksát!

4, Zsíros ételek vs. méregtelenítés
A zsírsavakban gazdag táplálkozás gyengíti a vírusok elleni harcban résztvevő fehérvérsejtek működését. Ezt talán Ön is tudta, de azt a tényt már kevesebben ismerik, hogy a helytelen és nem megfelelő időben és állapotban végzett méregtelenítés akár még ennél is nagyobb károkat okozhat a szervezetben: télen, influenzás időszakban, vitaminhiány vagy betegség esetén ugyanis tilos!

5, Stressz
A levezetetlen stressz alattomos módon, folyamatosan gyengíti a szervezet védőbástyáját, ezért mindig meg kell találni a módját, hogy a testi-lelki egyensúlyát visszanyerhesse. Megtehetjük ezt rendszeres sporttal, megfelelő mennyiségű alvással, szabadidős tevékenységgel. Ne sajnálja erre az időt, mert többszörösen megéri a befektetés saját egészségünkbe! Ami a felnőtteknek a munkahely, a gyerekeknek az iskola. Rengeteg stressz éri őket, izgulnak a dolgozatok, felelések miatt, ráadásul keveset mozoghatnak napközben. Figyeljünk oda rájuk is, hagyjunk nekik mindig időt, hogy kiereszthessék a gőzt, motiváljuk őket arra, hogy rendszeresen mozogjanak!

Top 5 immunerősítő

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek
A legjobb, ha természetes formában, azaz változatos táplálkozással próbáljuk ezeket pótolni. Míg ősszel sok gyümölcsöt, zöldséget tudunk frissen beszerezni, a téli hónapokban ez már jóval nehezebb, így olyankor akár komplex vitaminkészítmények, extra C-vitamin szedésére is szükség lehet, ha nem akar ágynak dőlni az influenzás időszakban. Táplálkozzon ilyenkor magnéziumban, vasban, szelénben és cinkben gazdagon, fogyasszon teljes kiőrlésű gabonaféléket, hüvelyeseket, dióféléket!

Természetes immunerősítők
Már elődeink is alkalmazták a homoktövis főzetét, amely rendkívül gazdag C-vitamin forrás, emellett számtalan vitamint és nyomelemet is tartalmaz. A kasvirág vagy más néven echinacea immunerősítő és gyulladáscsökkentő egyben, kapható tea és ampullás formában is. A fertőzéses megbetegedések megelőzésére kiváló a grépfrutmagkivonat, amely több száz káros baktériumtörzs és gomba ellen nyújt hatékony védelmet.

Rendszeres mozgás
Testmozgás hiányában a nyirok nem képes mozogni, így az immunvédő bacilusok nem jutnak el rendeltetési helyükre, nő a fertőzések kockázata. Heti háromszor 40 perc tornával, futással vagy akár kiadós gyaloglással mindez elkerülhető.
 
Alvás és pihenés
Ha rendszeresen kevesebbet alszunk, mint 6-8 óra, a kialvatlanságba előbb-utóbb biztosan belebetegszünk. Próbáljon legalább 8 órát pihenni, s ha lehet, minél több idő jusson az éjfél előtti időszakra! Ugyanez igaz gyermekeire is! Az iskolások kerüljenek ágyba 9 óra előtt, az ovisok számára pedig az a legideálisabb, ha már fél 8-8 között nyugovóra térnek.

Probiotikumok
A rendszeresen szedett probiotikumok segítenek megelőzni a vírusos megbetegedéseket, illetve ha mégis ledönti a lábáról valamilyen nyavalya, sokkal gyorsabb és enyhébb lefolyású lesz a betegsége.

Helyes táplálkozás
A vitamin- és rostdús, természetes alapanyagokban gazdag táplálkozás egészséges bélflórát eredményez, ami biztosítéka a jól működő immunrendszernek. Ha teheti, kerülje a színezékekkel, tartósítószerekkel és mesterséges adalékokkal teletömött élelmiszereket, mert azok megterhelik a szervezetet és gyengítik annak védekező képességét.

Jean Orsolya - 2018 január 31.
 

 

Ezek a jelek utalhatnak vérszegénységre!

A vérszegénység jelei, okai és kezelése gyermekkorban

Gyerekeknek is adható illóolajok emésztési problémákra

Ezeket az illóolajokat használjuk, ha valamelyik családtag emésztési problémákkal küzd!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18