FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ezekből a gyógynövényekből legyen otthon karácsonykor!

Egészség - Dr. Sebő Zsuzsa mentőorvos-homeopata elmondja, milyen gyógynövényeket érdemes otthon tartanunk az ünnepek alatt.

Vágások

Az ünnepi menünek tökéletesnek kell lennie, a legtöbben ezért bármilyen áldozatot hajlandóak vagyunk hozni, legyen szó hajnali kelésről, egész napos konyhában álldogálásról vagy akár a tizedik fajta süti elkészítéséről. Ilyenkor persze gyakrabban fordulnak elő balesetek, ezért érdemes lehet bekészíteni pár természetes szert arra az esetre, ha megégetjük magunkat, vagy esetleg megszalad a kés. A hólyagos égési sérülésekre a szakértő szerint gyógyír a kőrisbogár (cantharis vesicatoria) alapú homeopátiás szer. A kerti szarkaláb (staphysagria) alapanyag pedig a késsel vágott sebek szép gyógyulását segíti.

A legjobb szerek másnaposságra

Fontos a mértékletesség az ünnepek alatt is: a túlevésnél ugyanis csak az a rosszabb, ha túlságosan felöntöttünk a garatra. Az alapszabály persze, ha mégsem voltunk mértéktartóak, a bőséges folyadékfogyasztás és a pihenés, de dr. Sebő Zsuzsa szerint emellett a farkasmaszlag magjából (nux vomica) készült homeopátiás szer is sokat segíthet: javíthat ugyanis az ébredés utáni rossz közérzeten, megszüntetheti a mozgás okozta kellemetlen érzéseket, sőt, még fel is pörget, hogy újult erővel folytatódhasson az ünneplés.

Égési sérülések

Nem csak a konyha tartogathat veszélyeket karácsonykor, hanem bizony a nappali is, hiszen a karácsonyfa talpba faragása vagy az égősor beüzemelése is rossz véget érhet, ha nem figyelünk. Gyertya vagy csillagszóró okozta kisebb égések esetén érdemes a sérült felületet azonnal hideg, folyó víz alá tartani, mivel a felforrósodott szövetet ameddig csak lehet, hűteni kell. Ezután pedig érdemes a foszforból (phosphorus), készült homeopátiás szert alkalmazni, ami csökkentheti az égő érzést.

Jeges balesetek

A fagyok beköszöntével a jégen való elcsúszás is gyakran okoz gondot. A balesetek tárháza széles: az egyszerű rándulástól kezdve a ficamon át egészen a törésig, ezért érdemes megfontoltan közlekedni a hidegben. Dr. Sebő Zsuzsa felhívja a figyelmet, hogy minden súlyosnak tűnő sérülés után fontos megvizsgáltatni magunkat, a segítség megérkezéséig pedig rögzítsük a sérült végtagot, hogy ne mozduljon el. Homeopátiás elsősegélyként kívülről a hegyi árnika (arnica montana) géllel, belülről pedig árnika alapanyagú homeopátiás szer formájában támogassuk a gyógyulást, csökkentsük a fájdalmat, a bevérzést.

Forrás: Egészségkalauz

Gyerekmosoly - 2022 december 22.
 

 

Karácsonyra kisállatot? Ezeket vegyük figyelembe a választásnál!

Ha a karácsonyi listán kisállat szerepel, tippjeink segíthetnek, hogy a legmegfelelőbbet tudjuk kiválasztani.

Így készítheti fel a gyermekét a fül-orr-gégészeti vizsgálatra!

Mit tegyünk szülőként, hogy ne féljen a gyerek, ha fül-orr-gégészhez kell menni? A következő tanácsok segítenek, hogy ne szorongással induljunk az orvoshoz.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18