FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ezeket a mozgásszervi problémákat előzhetjük meg már gyermekkorban! Eláruljuk hogyan!

Egészség - 5 módszer, amely segít a felnőttkori mozgásszervi problémák megelőzésében

Mozgásszervi szűrések

A gyermekek már csecsemőkorban részt vesznek mozgásszervi szűrővizsgálaton, hiszen csak így észlelhetők jó időben a korra jellemző elváltozások, mint például a csípőízületek kötöttsége, fejletlensége, a csípőficam, a lábdeformitás, fejtartás-hiba, vagy izomtónus-zavar. Ha a különböző születési rendellenességek kezelését időben elkezdjük, elkerülhetőek a felnőttkorra is kiható, maradandó elváltozások.

A problémák korai kezelése

A korai kezelések célja, hogy az ízületek optimális helyzetbe kerülhessenek, még mielőtt a baba járni kezd. Egyes esetekben az ideális helyzet kialakításához szükség lehet külső rögzítő használatára (például terpeszbetétre), amely a baba számára semmilyen fájdalommal, vagy egyéb káros hatással nem jár. Ha egy-egy elváltozás esetében mégis műtéti beavatkozásra van szükség, azt is célszerű minél hamarabb elvégezni. Jónéhány problémára akkor derül fény, amikor a gyermek járni kezd. A végtagok ferdülése, az "O", vagy "X" láb ritkán igényel beavatkozást, a panaszok nagy része elmúlik, ahogy a gyermek idősebb lesz.

Az izomzat megerősítése

Az elváltozások kezelhetőek az izomzat megerősítésével: sportolással, vagy gyógytornával. A három és négy éves korosztályban igen gyakoriak a lábelváltozások. A szülők ilyenkor sokszor feleslegesen aggódnak, hiszen az ebben a korban észlelt helyzet a növekedéssel, a testi éréssel változhat. Enyhébb esetekben a leghatásosabb, ha gyermekünk gyakran sétál mezítláb egyenetlen talajon, amellyel megerősítheti a talpi izmokat, így annak boltozata fokozatosan eléri megfelelő alakját. Fontos a jó minőségű lábbeli, a stabil cipő használata. Ha az elváltozás olyan mértékű, szóba jöhet speciális cipő, vagy lúdtalpbetét használata.

Megfelelő iskolatáska megválasztása, gyógytorna

Kisiskolás korban a leggyakrabban előforduló elváltozás a gerincferdülés. A problémát általában a hirtelen hossznövekedés okozza, melyet nem követ magától a tartóizomzat erősödése. Gyakori ok a mozgásszegény életforma, de lehet akár a nem megfelelően kiválasztott iskolatáska. Mindenképp hátitáska viselése javasolt a divatos oldaltáskák helyett, hiszen ez egyenletes terhelést jelent a hát számára, valamint az iskolai ülésrend gyakori változtatásával is elkerülhető a gerincoszlop egyirányú terhelése. A betegség mértékének megítéléséhez fontos a röntgenvizsgálat, majd utánkövetés. Kezelésére úszás, gyógytorna, súlyosabb esetben fűző használata is felmerülhet.

Rendszeres sport

Serdülőkorban a hirtelen növekedés és a hanyag testtartás az egyik fő probléma. Ha az izomzat kellően fejlett, akkor ebben az életkorban könnyebben kivédhetjük az esetleges elváltozásokat. A legjobb megoldás, ha gyermekünk már kiskortól kezdődően rendszeresen sportol, így serdülőkorára megfelelő állóképességgel és erős izomzattal és csontozattal fog rendelkezni.

Gyerekmosoly - 2020 január 13.
 

 

Így ismerjük fel a növekedési fájdalmat!

A növekedési fájdalom tipikus jelei, oka, kezelése és amikor szakemberhez kell fordulni

5 illóolaj, ami fertőtlenít, illatosít és a fertőző betegségek megelőzésében is verhetetlen!

Beköszöntött az ősz, elindult a bölcsi, az ovi és az iskola. Ezzel párhuzamosan pedig újra megjelentek az alsó- és felsőlégúti betegségek, a megfázás és a nátha. Ha nem akarjuk a gyermekünket folyamatosan gyógyszerrel tömni (és nem is szabad), a vitaminok mellett jó szolgálatot tesznek a betegségek megelőzésében az illóolajok. Mutatjuk az 5 legerősebbet, amelyek az őszi-téli időszakban nagyon jó szolgálatot tesznek.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18