FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Gyógyítsuk a tavaszi betegségeket gyógynövényekkel!

Egészség - A gyógynövények tavasszal is hatékony segítőink lehetnek, sok probléma orvosolható velük anélkül, hogy rögtön gyógyszerhez kellene nyúlni.

Minden problémára van gyógynövény!

Íme néhány, tavassszal gyakran előforduló egészségügyi probléma és a gyógynövény, amellyel gyógyítható!

Gyomor- és bélpanaszok

Gyomor- és bélpanaszoknál, gyomorrontásnál, puffadás és hasfájás esetén segíthet a borsmenta, de gyermekeknek csak úgy adható, ha más gyógynövénnyel keverjük, mert elég erős a hatása, ezért ha túladagoljuk, nem hogy csökkentené, de még fel is erősíti a hasfájást. 3 éves kor alatt inkább édesköményteát adjunk!

Tavaszi nátha, megfázás

A megfázás tüneteit a hársfatea kiválóan enyhíti. Serkenti az anyagcserét, fokozza a verítékezést, ezáltal szinte kihajtja a betegséget. A zsályatea a torokgyulladás gyógyítója, a zsályalevélből készült főzet pedig kiváló öblögetésre. A kakukkfű a köhögés legjobb természetes ellenszere, ugyanakkor nagyszerű köptető, segít a lerakódott váladék feloldásában.

Gyulladások

A kamilla nagyon sokoldalú gyógynövény, a belőle készült tea a gyomorrontásra, bélpanaszokra is hatékony gyógyír, ugyanakkor gyulladáscsökkentő hatása révén a torokgyulladásra és náthára is eredményesen használható.

Idegesség, álmatlanság

Ha gyermekünk nem tud este elaludni, izgul valamiért vagy túlfáradt és az idegrendszere nem képes megnyugodni, segít a citromfű tea! A legjobb, ha szálas kiszerelésben vesszük meg.

Napszúrás

Enyhe napszúrás esetén itassunk fűzfakéreg forrázatot gyermekünkkel, amely mérsékli a fejfájást és a rossz közérzetet. Egy teáskanál szárított és apróra vágott fűzfakérget egy csésze vízzel forrázzunk le, 20 percet hagyjuk állni, majd miután leszűrtük fogyaszthatjuk is. Gyulladáscsökkentő hatása miatt szintén ajánlott a hársfa és a bodza langyos forrázata is.

Napégés, rovarcsípés

Tavasszal érdemes beszerezni 100 %-os tisztaságú aloe vera gélt, mivel napégésre, rovarcsípésekre, bőrirritációra, kisebb sebek gyógyítására és bőrproblémák enyhítésére kiválóan alkalmas.

Hol szerezhetők be a gyógynövények?

A szükséges alapanyagok  - szálas gyógyteák- beszerezhetők a gyógynövényboltokban és a patikákban, de akár drogériákban és szupermarketekben is.

Hogyan adagoljuk?

Az adott gyógynövényből tegyen egy kávéskanálnyit egy csészébe vagy bögrébe, majd öntsön rá két deci forró vizet. Hagyja hűlni, míg iható hőmérsékletű nem lesz! A tetejére tegyen egy kistányért, ami lefedi, ellenkező esetben ugyanis értékes hatóanyagok párologhatnak el. Szűrje le, majd ízlés szerint fogyassza: natúran – ízesítés nélkül –, citrommal vagy mézzel édesítve. A forrázat hatékonyabb, ha kis kortyokban fogyasztják.

Mire kell odafigyelni?

Egy teát sem szabad a gyereknek egy hétnél tovább adni, és a napi mennyiség sem haladhatja meg a két bögrét. Vannak olyan teák is, melyek adása gyermekkorban nem javasolt, ezeknek mindig érdemes utánakérdezni a patikában vagy utánaolvasni.

 

Gyerekmosoly - 2024 március 07.
 

 

Együnk minden nap mézet! Mutatjuk, mi mindenre gyógyír!

Tudta, hogy a repceméz gyomorsav ellen is érdemes bevetni? És azt, hogy a hársméz kolint tartalmaz? Vagy hogy az akácméz májregeneráló?

Mindig beteg a gyerek? Így előzzük meg 5 lépésben!

A hidegebb időszakban sok gyermek szenved visszatérő légúti fertőzésektől. Mi ennek az oka és hogyan előzhető meg? Cikkünkből kiderül!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18