FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így állítsa össze utazáshoz a nyári útipatikát!

Egészség - Ezek a gyógyszerek és készítmények nem hiányozhatnak, ha utazik a család!

1, Megfázásra, torokgyulladásra

A légkondícionáló, a nedves fürdőruha, a sok hideg ital, fagylalt és a vírusok akár nyáron is okozhatnak megfázást, náthát. Erre megoldás – azon felül, hogy odafigyelünk magunkra - ha az útipatikában mindig van nálunk torokfertőtlenítő spray, szopogatós cukorka és gyulladáscsökkentő valamint lázcsillapító szer. Vihetünk magukkal C-vitamint és kálcium pezsgőtablettát is, ami felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.

2, Sérülésekre

Akár tengerparton, akár hegyek között vagyunk, kisebb-nagyobb sérülések bárhol érhetnek bennünket és olyankor nem árt, ha kéznél van ragtapasz, kötszer és sebfertőtlenítő szer pl. Betadine. A szálka, tüske eltávolítására jó, ha az útipatikánkban van csipesz is.

3, Gyomorrontás, fertőzés esetére

Bárhová is utazunk, érdemes már egy héttel a nyaralás kezdete előtt elkezdeni probiotikumot szedni. Ez különösen akkor fontos, ha egzotikus helyre utazunk, amelynek baktériumflórája nagyon eltér a hazánkban megszokottól. A probiotikumok segítenek az immunrendszer, az emésztés egészségének megőrzésében és szervezetünket támogatják a kórokozókkal szembeni küzdelemben. Ha összeszedtünk valamilyen emésztőrendszeri fertőzést, hasmenésünk van, segít a széntabletta illetve a Smecta por, amely gyulladáscsökkentő, megköti a méreganyagokat, bevonja és védi a bélnyálkahártyát.

4, Leégésre

Nem kell ahhoz tengerparton lenni, hogy leégjünk. Kellő védelem hiányában városnézés vagy kirándulás közben is megkaphat bennünket a nap. A megfelelő fényvédelemről mindig gondoskodjunk! 3 év alatti kisgyermekek esetében legalább 50 faktoros, hypoallergén naptej az ideális, felnőtteknél pedig attól függ a faktorszám és a napvédő típusa, hogy mennyire fehér és érzékeny a bőrünk. Az útipatikában legyen nálunk olyan hűsítő krém, zselé vagy hab, amely kifejezetten a leégett bőr kezelésére lett kifejlesztve. Kérjünk a patikában segítséget a megfelelő termék kiválasztásához!

5, Fájdalmakra

A nyaralás során nem csak a torkunk fájhat, de a fülünk is begyulladhat vagy akár egy-egy fogunk is belobbanhat. Legyen nálunk mindig általános fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítmény! Ezekből a gyógyszerekből tartsunk magunknál olyat is, amely gyermekünk életkorának megfelelő, mert ami jó nekünk, felnőtteknek, nem biztos, hogy alkalmazható gyerekeknél a magasabb hatóanyag-tartalom illetve bizonyos összetevők miatt.

6, Úti betegségekre

Akár autóval, akár repülővel utazunk, előfordulhat, hogy hányingerünk lesz. Ez főként nagy melegben nagyon gyakori. Ha eleve tudjuk, hogy valamelyik családtag hajlamos utazás közbeni rosszullétre, gondoskodjunk róla, hogy az útipatika tartalmazzon hányinger elleni tablettát.

7, Rovarcsípésekre, allergiára

Ha bármelyik családtagnak allergiája van, ne felejtsük otthon az arra szedett gyógyszereket! Rovarok mindenütt vannak, főként a szúnyogok keseríthetik meg az életünket, ezért érdemes szúnyogriasztó spray-t, elektromos készüléket egyaránt magunkkal vinni és az sem árt, ha Fenistil gél is van a csomagban a csípések okozta viszketés enyhítésére.

Az útipatika tartalmazza a következőket:

- Gyulladáscsökkentő, torokfertőtlenítő, C vitamin, kálcium pezsgőtabletta
- Láz- és fájdalomcsillapító, lázmérő
- Kötszer, sebtapasz, sebfertőtlenítő (jódtartalmú), hámosító spray vagy krém
- Naptej, napozás utáni, hűsítő krém, különféle bőrnyugtató és regeneráló kenőcs, égésre speciális készítmény
- Probiotikum, széntabletta, Smecta por
- Hányinger elleni szerek
- Allergia elleni gyógyszer, rovarriasztó spray és elektromos készülék
- Csipesz, kisolló

 

Jean Orsolya - 2020 július 23.
 

 

Így ápoljuk a koronavírusos gyermeket!

Hónapok óta a COVID-19 árnyékában éljük a mindennapjainkat. Még az orvosok, virológusok és kutatók sem tudják, meddig tart és mennyi ideig lesz velünk ez a járvány, mikor lesz végre hatékony vakcina. Ha a családban valaki elkapja a betegséget, ne essünk pánikba, készüljünk fel rá, és ha már megtörtént a baj, így ápoljuk a koronavírusos betegünket!

30 napra szólnak az új korlátozások a COVID-helyzet súlyosbodása miatt

Kedd éjféltől újabb szigorítások léptek életbe és mától közterületen kötelező a maszkhasználat is. A miniszterelnök szerint január közepéig nem lesz könnyű, tavasszal jöhet a fokozatos javulás a koronavírus-helyzetben.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18