FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így enyhíthetők az allergia tünetei természetes módszerekkel!

Egészség - 5 természetes módszer, amely segít a szénanátha és az allergiás tünetek enyhítésében

Az allergia kiváltó oka

Az allergiát egy hisztamin nevű anyag felszabadulása okozza a vérben. A testben a hisztamin receptorokhoz kötődik, ezzel okoz kellemetlen tüneteket: tüsszögünk, viszketünk, duzzadunk. Ha a hisztamin előbb ér a receptorokhoz, mint az antihisztamin, akkor ez utóbbi már nem tud kapcsolódni, hiszen nincsen szabad receptor, ily módon pedig nem képes allergiát mérséklő hatását kifejteni.

5 természetes módszer az allergia tüneteinek enyhítésére

Homeopátia

Már többféle, természetes homeopátiás szerből összeállított tabletta létezik a szénanátha tüneteinek enyhítésére. Ez főként dugulásos, és vizes náthánál hatásos. Ajánlott mellé a hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokat csökkenti.

Bizonyos ételek és italok mellőzése

A pezsgőnek és a vörösbornak, illetve egyes ételeknek, mint pl. a tenger gyümölcsei, a füstölt húsok, a friss paradicsom, a mogyorófélék vagy a padlizsán, magas a hisztamin tartalma, ezért súlyosbítják az allergiát. Ezek közvetlenül is növelik a hisztamin mennyiségét illetve hisztamint szabadítanak fel elfogyasztásuk után, ezért érdemes kerülni őket. Az almaecet viszont hatásos hisztamin csökkentő, fogyasszuk salátákhoz, de ihatjuk akár italba keverve is.

Stressz kerülése

Stressz hatására a vérben megnő a hisztamin mennyisége. Bár a stresszt teljes mértékben nem tudjuk kizárni az életünkből, sokat tehetünk az ellen, hogy teljesen elhatalmasodjon az életünkön. Fontos a sok alvás, ami pihenteti a szervezetet és a testmozgás is csökkenti a stresszhormonok mennyiségét, de érdemes elsajátítani relaxációs technikákat is, akár olyan légzéstechnikát, amelyet a feszült pillanatokban azonnal alkalmazhatunk.

Együnk mézet!

Ha van méhész a közelben - 50 kilométeres körzetben-, együnk ebből a mézből reggel-este egy kiskanálnyit. Így a szervezetünk hozzászokik az ismerős pollenekhez és megelőzhetjük az allergiás tüneteket vagy legalábbis enyhíthetjük azokat.

Pollenmentesítsük környezetünket!

Ha lehet, ne vigyük a polleneket magunkkal az ágyba! Lefekvés előtt zuhanyozzunk, és vagy öblítsük le, vagy fújjuk át hajszárítóval a hajunkat. Az ágyneműt mossuk gyakrabban és ne a szabadban szárítsuk! Minden nap mossuk fel a lakást, hogy ezzel is csökkentsük a pollenek mennyiségét az otthonunkban!

A cikket dr. Benedek Pálma lektorálta.

Gyerekmosoly - 2024 március 21.
 

 

Ilyen az egészséges babaétrend!

Ezt jelenti pontosan a kiegyensúlyozott étrend 3 éves korig. A legfontosabb tápanyagok, melyek nem hiányozhatnak gyermekünk tányérjáról.

A 8 leggyakoribb allergiával kapcsolatos tévhit

Sajnos világszerte egyre nő az allergiában szenvedők száma. Az allergia gyereket és felnőttet egyaránt érinthet és bár egyre többet tudunk róla, mégis még mindig számos tévhit kering róla. Összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18