FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így védjük a kicsiket a nátha szezonban!

Egészség - Orrfújás, orrszívás és természetes gyógyulássegítő módszerek

Őszi-téli időszakban a náthát sajnos még a legkisebbek sem ússzák meg, ráadásul náluk sokkal jobban oda kell figyelni a termelődő váladék eltávolítására, mert egy egyszerű megfázásnak is komoly szövődményei lehetnek.

Orrfújás és orrszívás

Amíg a gyerekek nem tudják rendesen kifújni az orrukat, a legjobb alternatíva a váladék eltávolítására és annak megakadályozására, hogy a pangó váladékban elszaporodjanak a kórokozók és komolyabb problémát okozzanak, az orrszívó. Lehet, hogy kicsit kellemetlen, de semmiképp sem fájdalmas, a gyógyulást pedig felgyorsítja.

Az orrszívás helyes menete

Mindig a fiziológiás sóoldat befújásával kezdjünk, mert az fellazítja a váladékot. Várjunk pár percet és mehet az orrszívás. Ha gyermekünk ellenáll, göngyöljük takaróba vagy ültessük az ölünkbe, bal karunkkal szorítsuk magunkhoz, a jobbal pedig szippanthatunk. Ha meg tudjuk oldani, mert van segítségünk, fogjuk be a kicsi egyik orrlyukát, így a másikból alaposabban eltávolítható a váladék. Nem igaz, hogy csak csecsemőknél hatásos az orrszívó, mindaddig szükség van rá, amíg a gyerek nem tudja nagyon alaposan kifújni az orrát.

Gyógyulássegítő és betegségmegelőző módszerek

  • Rendszeres és alapos orrtisztítással, fiziológiás sóoldat befújásával felgyorsítható a gyógyulási folyamat. Ha nagyon be van dugulva a kicsi orra, adhatunk neki orrcseppet, de nagyon figyeljünk oda arra, hogy az életkorának megfelelőt válasszuk és egy hétnél tovább semmiképpen se használjuk!
  • Ha gyermekünk láztalan és szép, napsütéses kint az idő, sokat segít a friss levegőn séta, mozgás és az otthonunk rendszeres, alapos átszellőztetése is.
  • Ha szeretnénk, hogy a téli időszakban minél ritkább vendég legyen otthonunkban a nátha, adjunk immunerősítő C- és D-vitamint gyermekünknek! Ezek adagolásában kérjük orvosunk tanácsát!
  • Bár télen sokkal kisebb a friss gyümölcs- és zöldségkínálat, mint nyáron, azért vannak nagyon tápanyag- és vitamindús alternatívák ilyenkor is: a narancs, a banán, az alma, a kivi, a citrom, a sütőtök, a paprika, az édesburgonya nem csak finomak, de nagyon egészségesek is. Ügyeljünk arra, hogy minden nap legalább két-három alkalommal kerüljön ezekből az asztalra, akár nyersen, akár főzelék, saláta vagy köret formájában.
  • Közösségbe járó gyerekeknél a mézes, citromos csipkebogyó tea, a frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek rendszeres, napi szintű fogyasztása is segíthet a kórokozók támadásait kivédeni.
  • Ezen kívül a higiénia is kulcsfontosságú a megelőzésben: rendszeres kézmosással, zsebkendő használatával is sokat tehetünk azért, hogy a család apraja-nagyja egészséges maradjon.
  • Ha beteg van a családban, a rendszeres szellőztetés mellett párologtassunk fertőtlenítő hatású illóolajat a közös helyiségekben, hogy megakadályozzuk a megfertőződést.
Gyerekmosoly - 2019 október 24.
 

 

Skarlát, bárányhimlő, vírusfertőzések - Őszi gyerekbetegségek

A hűvösebb idő, s főként a bölcsőde, óvoda és iskola beköszöntével a gyerekeknél óhatatlanul előtérbe kerülnek az őszi gyermekbetegségek. Melyek ezek, s vajon fel lehet készülni rájuk?

Így kerülhetjük el a vírusos megbetegedéseket!

A leghatékonyabb módszerek az influenza és a vírusok okozta megbetegedések megelőzésére

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18