FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ismerje meg a legjobb természetes gyógymódokat az influenza megelőzésére!

Egészség - A szakemberek szerint ugyan még nincs influenzajárvány hazánkban, de egyre többen keresik fel a rendelőket influenzaszerű tünetekkel, megfázással, náthával. Ám nem kell azonnal gyógyszerhez nyúlnunk, hiszen vannak olyan természetes módszerek, melyek a szakemberek szerint is nagyon hatásosak a megelőzésben. Dr. Benedek Pálma, fül-orr-gégész segít, hogy kiválaszthassuk a leghatékonyabbakat, hogy a megfázásból, náthából ne legyen influenza!

A nátha, megfázás valamint az influenzaszerű megbetegedések esetén is a legjellemzőbb tünetek a köhögés és az orrfolyás. Mielőtt megkezdenénk a kezelését, mindenképpen különbséget kell tenni, hogy száraz vagy hurutos köhögéssel állunk szemben, hiszen más-más módszerekkel enyhíthetjük.

Száraz köhögés elleni csodaszerek

Száraz köhögés esetén állandó köhögési inger gyötör bennünket, kapar a torkunk, de hiába erőlködünk, nincs mit felköhögni.  A méz az egyik legjobb, amit bevethetünk ilyenkor. Amellett, hogy kiváló ásványi és tápanyagforrás, nyugtatja a torkot. Akár önmagában vagy teában is alkalmazhatjuk, de méz ízű köhögéscsillapító szirupot vagy szopogató tablettát is választhatunk. A mézet fokhagymával, vagy tormával is összekeverhetjük, sőt egy kis reszelt gyömbérrel is feldobhatjuk, hogy ne csak jótékony hatását, de az ízét is élvezzük.

A tea minden bajra gyógyír!

Télen, egészséges állapotunkban is jól esik a meleg folyadék. Hátha még egy kicsit be is náthásodtunk és száraz köhögéssel küzdünk! Hársfa- és akácvirágból, papsajtlevélből, kakukkfűből érdemes teát főznünk, amelyek segítenek a köhögés csillapításában.

Illóolajos párologtatás

Annak érdekében, hogy nyugodtan tudjunk aludni, a megfelelő páratartalomra is figyeljünk oda, a párologtatóba pedig akár néhány csepp eukaliptuszos illóolajat is csepegtethetünk.

Hurutos köhögésre igyunk csalán- és hagymateát!

Hurutos köhögés esetén a légutakban felgyülemlett váladéktól igyekszik megszabadulni a szervezetünk, amit szintén támogathatunk házi praktikákkal. Fontos, hogy ilyenkor lehetőleg csak éjszakára alkalmazzunk köhögéscsillapító készítményeket. Fogyasszunk minél több folyadékot is, mert hígítja a lerakódott váladékot, amit így könnyebb kiköhögni. Bevethetjük például a csalán- és hagymateát, valamint a párásítás ebben az esetben is fontos. Amennyiben a tünetek a gondos kezelés ellenére sem enyhülnek néhány napon belül, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Immunrendszer-turbó

Ha elkezd fájni a torkunk, benáthásodtunk kicsit, de még nem vagyunk igazán betegek, megelőzhetjük a tünetek súlyosbodását egy kis immunrendszer-támogatással. Készítsünk frissen facsart citromlé-méz és reszelt gyömbér keverékéből forró italt! Vágjunk le egy nagyjából ujjnyi vastag szeletet a gyömbérből, tegyük bele 2 dl vízbe és forraljuk fel! Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a mézet, a citromlevet és a reszelt gyömbért és amilyen melegen csak tudjuk, igyuk meg! A megelőzésben nagyon sokat segít a forró, mézes gyógytea, a C-vitaminban gazdag gyümölcsök – citrom, kivi, grapefruit- fogyasztása és egy kiadós alvás.

Ezek a praktikák kisgyerekeknél is bevethetők, de 3 éves kor alatt kérjük ki szakember tanácsát, milyen gyógyteát adhatunk illetve 2 éves kor alatt a mézet kerüljük, mert botulizmust okozhat! Az allergiára hajlamos gyerekeknél a citrusfélékkel sem árt csínján bánni, mert súlyosbíthatják a kellemetlen tüneteket.

Jean Orsolya - 2018 január 17.
 

 

Ezek a pajzsmirigyzavar jelei gyerekeknél!

A pajzsmirigy-alulműködés tipikus tünetei és kezelése

Így csökkentsük a megfertőződés kockázatát, ha boltba megyünk!

Megkérdeztük dr. Benedek Pálma fül-orr-gégész szakorvost, ő mire figyel oda bevásárlás előtt, közben és után

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18