FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ismét egy újabb (és egyre gyakoribb) koronavírus tünet!

Egészség - Immár két éve, hogy a mindennapjaink részévé váltak a Covid-19-ről és annak mutációiról szóló hírek. Míg az alapvírus tüneteit már kívülről fújjuk, addig az azóta megjelent új variánsok kapcsán folyamatosan jelennek meg új tünetek, melyek egyébként is igen változatosak lehetnek. Most ismét bővült a lista.

Amikor berobbant a Covid-19 járvány, a leggyakoribb tünetek a láz, a hidegrázás, a fáradtság, a végtagfájdalom és az ízlelés valamint a szaglás átmeneti elvesztése voltak. Aztán megjelent a brazil, a brit és a dél-afrikai mutáció, majd a delta variáns is és olyan szokatlan tüneteket hoztak magukkal, melyekről előtte álmunkban sem gondoltuk volna, hogy koronavírus fertőzésre utalnak. Ilyenek voltak például a hasmenés, hányinger vagy a székrekedés.

Jelenleg a vírus delta variánsa a legveszélyesebb és legelterjedtebb, az összes Covid-19 esetek 99,1 százalékát teszik ki az Egyesült Államokban, ezért a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ felhívta a figyelmet egy új, ám nagyon gyakori tünetre, ami nem más, mint a fülfájás.

Korábbi vizsgálatok már említették a homályos látást és a fülzúgást mint a Covid-19 tünetét, de most úgy tűnik, a fülfájás is felkerülhet a lehetséges tünetek listájára.

Amesh A. Adalja, a Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola Egészségbiztonsági Központjának vezető tudósa szerint ez a tünet nagyon is lehetséges, hiszen számos légúti fertőzés, különösen azok, amelyek torokfájást okoznak, néha fülfájást is okozhatnak.

"A légúti fertőzések során fellépő fülfájás hátterében az orrjáratok és a fülek közötti összefüggés áll. A füleket ugyanis összeköti egy cső a torok hátsó részével, hogy hallószerveink elvezethessék a felesleges folyadékot, és megfelelően szellőzhessenek. Egy vírusfertőzés hatására azonban ez a cső eltömődhet, csökkenhet a fülek folyadékleeresztő képessége, így alakulhat ki a fülfájás "– nyilatkozta az health.com nevű online magazinnak Ellen Wald, az UW Egészségügyi Egyetemi Kórház infektológusa.

Szakemberek szerint a delta variáns több felső légúti tünetet okoz, ezért logikus, hogy az ezzel fertőzöttek körében a fület érintő panaszok is gyakrabban és erőteljesebben jelentkezzenek.

Az orvosok szerint, aki fülfájást tapasztal más légúti tünetekkel, például orrfolyással vagy fejfájással, köhögéssel esetleg torokfájással – a vírus egyéb lehetséges tüneteivel együtt –, érdemes kivizsgáltatnia magát, és a lehető leghamarabb csináltatnia egy Covid-tesztet.

Forrás: health.com; gyogyzona.hu

 

Gyerekmosoly - 2021 szeptember 28.
 

 

Mikor érdemes covid tesztet csináltatni és melyiket?

Milyen tünetekkel érdemes tesztet csináltatni? És melyiket válasszuk, ha megbízható eredményt szeretnénk? Minden, amit a PCR és a gyorstesztekről, a koronavírus fertőzés lefolyásáról, a fertőzőképességről tudni érdemes.

Gyakori kérdések és válaszok a gyerekek koronavírus-oltásával kapcsolatban

A koronavírus elleni oltás következő korcsoportja az 5-11 éveseké lesz, a szülőknek számos aggályuk merülhet fel az oltással kapcsolatban, hiszen kicsi gyerekekről van szó. Íme a leggyakoribb kérdések és a válaszok!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18