FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Koronavírus- Ezek az okok állhatnak az elhúzódó betegség hátterében

Egészség - A  legújabb kutatási eredmények azt mutatják, hogy 20 koronavírus-fertőzöttből 1 legalább 8 hétig érzi a betegség tüneteit, azaz elhúzódó Covidban szenved. Arra is rájöttek, hogy ezt a jelenség négy (akár rejtetten jelen levő) egészségügyi probléma okozza az esetek többségében.

A King's College London kutatását a BBC egyik cikke foglalta össze, amelyből kiderül, hogy az alábbi esetekben nő az elhúzódó koronavírus rizikója:

  • ha valakinek a betegsége első hetében ötnél több tünete van,
  • az 50 év feletti életkor,
  • a túlsúly,
  • az asztma
  • a tüdőbetegség.

A vizsgálatok szerint minden hetedik beteg legalább 4 hétig tapasztalja a Covid-19 tüneteit. A kutatók az eredmények alapján számítógépes kódot is írtak (jelenleg 69 százalékos pontossággal dolgozik), amely kiválasztja, tünetei és egyéb jellemzői alapján kinek van esélye arra, hogy hosszú Covid alakuljon ki nála. Az orvosok úgy gondolják, hogy a betegek utókövetésében a kódnak fontos szerepe lesz.

A BBC cikke egy 48 éves nő történetéről is beszámol, aki elhúzódó koronavírusban szenved a mai napig. A nőnél márciusban köhögés és láz jelentkezett, mint a koronavírus tünete, később lélegeztetőgépre is került. Máig érzi a betegség hullámokban érkező tüneteit, megromlott a látása, ízületi betegséghez hasonló jeleket produkál, fáradékony, valamint elveszítette a szaglását és az ízlelését is.

Forrás: EgészségKalauz

  

Gyerekmosoly - -1 november 30.
 

 

4 kisgyermekkori alvási probléma és megoldása

A kisgyermekkor normális velejárói az időnként felbukkanó alvási nehézségek. Mi okozhatja és mi a megoldás ezekben az esetekben?

4 bevált tipp a fogzás okozta panaszok enyhítésére

Minden kisgyerek másképp reagál a fogzás okozta tünetekre és ami az egyik fogacskánál tünetmentes és egyszerű volt, az a másiknál okozhat álmatlan éjszakákat. A fogzás nemcsak fájdalmat és nyálzást okoz, hanem egész sor panaszt, ezért is fontos, hogy ne csak a fájdalmat, hanem a tünetegyüttest együtt kezeljük természetes, szelíd gyógymódokkal. Az nlc.hu cikke

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18