FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Mit tegyen és mit ne, ha lázas a gyermeke?

Egészség - Tévhitek és a legfontosabb tudnivalók a lázról

A láz nem ellenség

Egyes kórokozók hőérzékenyek, ezért nem szaporodnak jól magas hőmérsékleten. Az immunrendszer viszont fellép ellenük és lázat produkál az elpusztításukra. Az új lázcsillapítási ajánlás szerint nem kell mindenáron csökkenteni, csak akkor, ha gyermeke közérzete kimondottan rossz a láz miatt vagy 39 fok fölé emelkedik.

Láz és hőemelkedés

A láz 38 foknál kezdődik, a 37-37,9 fok még hőemelkedésnek számít. Ha popsiban méri, vonjon le 0,5 fokot, így kapja meg a valós eredményt! Kisgyerekek esetében fontos, hogy vezessünk láznaplót, amelyben rögzítjük a mért eredményeket. Ez a lázgörbe fontos információkkal szolgálhat az orvosnak.

Fél éves kor alatt vigye orvoshoz!

Fél éves kor alatti pici babával mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ha lázas, mivel az ő hőháztartásuk pillanatok alatt felborulhat és előfordulhatnak olyan lázzal járó betegségek, amelyek nagyon gyorsan súlyosbodhatnak. Ebben az esetben jogos az ügyeletre vagy a legközelebbi gyermekkórházba vinni a kicsit, de indulás előtt érdemes odatelefonálni! Kérjen tanácsot, mi a teendő, amíg beér a babával!

Pótolja a folyadékot!

Nagyon fontos, hogy a láz miatt kialakult fokozott párologtatás hatására távozott folyadékot pótolja! Ha még szoptat, tegye mellre a babát, minél többször! Az anyatej remekül alkalmas folyadékpótlásra és egyben rengeteg gyógyító anyagot tartalmaz: ellenanyagokat, gyulladáscsökkentőket, vitaminokat. Ha a baba már nem szopizik, itassa gyakran babavízzel, forralt vízzel, az életkorának megfelelő teával! Ha a lázat hányás kíséri, kínálja kis mennyiségű, hideg innivalóval, ami nyugtatja a gyomrot, így nagyobb az esélye, hogy nem hányja ki.

A megfelelő lázmérő

Már léteznek olyan lázmérők, amelyek gyorsak, hatékonyak és semmiféle kellemetlenséget nem okoznak. Ilyen az érintés nélküli infra lázmérő vagy a homlokhőmérő, a cumiba épített hőmérő. Nem árt azonban tudni, hogy minél kevésbé érintkezik a lázmérő a testtel, annál kevésbé pontos! Egy éves kor alatt még mindig a legegyszerűbb a végbélnyílásban megmérni a lázat, erre pedig a régi, higanyos hőmérőt utánzó forma a legalkalmasabb. Egy éves kor után már hónaljban is mérhetjük a testhőmérsékletet.

Korszerű gyógyszerek

Ma már korszerű és jól adagolható gyógyszerek állnak rendelkezésre, melyek feladata az agyalapi mirigy hőközpontjának szabályozása. Kisgyerekeknél elsősorban szirupként vagy kúp, később pedig tabletta formájában használjuk – ilyen készítmény mindig legyen otthon, a házi patikában! Mindig a gyermek súlyának megfelelően adagoljuk a gyógyszert és olvassuk el alaposan a gyógyszer mellé adott tájékoztatót!

A lázgörcsöt nem előzhetjük meg!

Sokáig élt a köztudatban az a tévhit, hogy a lázgörcs megelőzhető azzal, ha a betegség első tüneteitől lázcsillapítót adunk a picinek. Erről szó sincs, mivel a nevével ellentétben nem a láz, hanem maga a fertőzés a görcsroham előidézője. A fertőzésen kívül sok minden más is okozhat görcsrohamot, ezért mindig szükség van orvosi vizsgálatra.

 

Gyerekmosoly - 2023 augusztus 03.
 

 

Egyre több embert, köztük gyerekeket betegítenek meg a Covid-19 új mutációi!

Berobbant a járvány harmadik hulláma, még azelőtt, hogy a második hullám nyugvópontra jutott volna. Ráadásul a fertőzéseket a legtöbb esetben már a mutációk okozzák, melyek a gyerekekre nézve is nagyon veszélyesek, szövődményük akár sokszervi gyulladás is lehet és egyre gyakoribb az ún. elhúzódó Covid-szindróma is.

Egyszerű gyógyszerbevétel a kicsiknél - A tabletta már a múlté, itt a szívószál, a zselé és a nyalóka!

Lázas és köhögő óvodás, sírás, bosszankodás – ismerős jelenetek egy család életéből, amikor orvosságot kell beadni a beteg gyerekeknek. Mindez már a múlté, hiszen itt vannak az új gyógyszerek, melyek kifejlesztésénél fokozottan odafigyeltek arra is, hogy bevételnél egyáltalán ne okozzanak kellemetlenséget, nehézséget. Nincs többé óriástabletta, keserű íz, mutatjuk, milyen új, forradalmi módszerek születtek a hatóanyagok zökkenő- és garantáltan sírásmentes bevételére!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18