FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Tárgyak, amelyeket mindannyian elfelejtünk lefertőtleníteni, pedig nagyon fontos lenne!

Egészség - A koronavírus fertőzéssel szemben a legjobb védekezési mód a megelőzés. Ha otthon maradunk a családunkkal, és az alapvető higiénés szabályokat is betartjuk, máris jelentősen lecsökkentettük annak kockázatát, hogy elkapjuk. De nem intézhető minden otthonról, időnként muszáj kimozdulni, ez pedig magában hordozza a veszélyét, hogy találkozunk a vírussal. Miután hazaértünk, és alaposan kezet mostunk, ezeket a tárgyakat mindenképpen fertőtlenítsük le!

A felületek érintésével is megfertőződhetünk!

Azt már biztosan kijelenthetjük, hogy a betegség cseppfertőzéssel - köhögéssel, tüsszentéssel - terjed. Az emberek általában úgy fertőződnek meg, hogy belélegzik azokat a cseppeket, amiket egy fertőzött kiköhög vagy kilélegzik.

Egyre valószínűbb azonban, hogy a vírus levegőben, vagy különböző tárgyak felületén is életképes marad, így oly módon is megfertőződhet valaki, hogy a cseppekkel szennyezett tárgyakhoz vagy felületekhez ér, majd a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl.

Biztosan nem tudhatjuk, hogy hány napig életképes a COVID-19 az egyes felületeken, a szakemberek szerint általánosságban néhány órától 1-2 napig, de úgy tűnik, fém, üveg és műanyag felületeken akár tovább is, hacsak nem gondoskodunk fertőtlenítéssel eltűntetésükről. Nemrégiben az egyik kutató labor pontosabb adatokat is közzétett erről: Levegőben a vírus 3 óráig, rézfelületen 4 óráig, kartonpapíron 24 óráig, műanyagon és rozsdamentes acélon 2-3 napig tud aktív maradni.

10 tárgy, amit rendszeresen fertőtlenítsünk!

Mielőtt a tárgyakat elkezdenénk lefertőtleníteni, nagyon fontos, hogy az alapos, szappanos kézmosásról se feledkezzünk meg! Így azt is megelőzhetjük, hogy a kórokozók a kezünkről átkerüljenek az otthoni felületekre.

Ha elhagytuk a lakást, hazaérkezés után első körben azokat az eszközeinket fertőtlenítsük, amelyekhez hozzáértünk: a kulcsokat, a kilincseket, villanykapcsolókat, távirányítót, kapunyitót.

Minden olyan tárgyat, amit magunkkal vittünk, szintén fertőtlenítsük! A táskánkat (különös tekintettel a fülére, cipzárjára, gombjaira), a pénztárcánkat, bankkártyánkat, óránkat.

Naponta többször ajánlott elektronikai tárgyak fertőtlenítésére alkalmas szerrel letisztítani a telefonunkat, a TV távirányítót, számítógépünk billentyűzetét, fülhallgatónkat.

Sokan nem is gondolnak arra, hogy a szemüvegük (napszemüvegük) és annak tokja, vagy a toll, amivel írnak, ugyancsak kiváló felületet jelent a kórokozóknak. Ezeket is napi rendszerességgel fertőtlenítsük!

Minden ruhát, még akkor is, ha csak egyszer és rövid ideig viseltünk lakáson kívül, azonnal dobjuk a mosógépbe és semmiképp se hajtogassuk be mosás nélkül a szekrénybe!

Járvány idején érdemes a törölközőket, ágyneműt és egyéb textíliákat is gyakrabban, nagy hőfokon kimosni.

Az otthonunkat javasolt néhány naponta fertőtlenítő hatású szerrel felmosni. Az előteret viszont, ahová belépünk, akár naponta többször is érdemes feltakarítani.

Gyerekmosoly - 2022 március 10.
 

 

A járványszakértő: „Most már biztosan lesz második hullám, amely Kínában és Németországban el is indult.

A  napokban már értesülthettünk róla, hogy Észak-Németországban újra belobbant a koronavírus- járvány és Kínából is újabb gócpontokról kaptunk hírt. A Univerisity of California járványspecialistája, Ravina Kullar szerint a COVID-19 második hulláma akár sokkal súlyosabb lefolyású is lehet, mint amilyen az első volt.

Így tanítsuk meg gyermekünknek az alapvető higiéniai szabályokat!

A legfontosabb, hogy mi magunk is jó példával járjunk elöl, ezen kívül pontosan megyarázzuk el, miért is olyan fontos odafigyelni a személyes higiéniára.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18