FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2022. szeptember 01-től változnak!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

 

Kérem, hogy egy gyermekkel csak egy szülő érkezzen továbbra is! A maszk használata kötelező!

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

Tárgyak, amelyeket mindannyian elfelejtünk lefertőtleníteni, pedig nagyon fontos lenne!

Egészség - A koronavírus fertőzéssel szemben a legjobb védekezési mód a megelőzés. Ha otthon maradunk a családunkkal, és az alapvető higiénés szabályokat is betartjuk, máris jelentősen lecsökkentettük annak kockázatát, hogy elkapjuk. De nem intézhető minden otthonról, időnként muszáj kimozdulni, ez pedig magában hordozza a veszélyét, hogy találkozunk a vírussal. Miután hazaértünk, és alaposan kezet mostunk, ezeket a tárgyakat mindenképpen fertőtlenítsük le!

A felületek érintésével is megfertőződhetünk!

Azt már biztosan kijelenthetjük, hogy a betegség cseppfertőzéssel - köhögéssel, tüsszentéssel - terjed. Az emberek általában úgy fertőződnek meg, hogy belélegzik azokat a cseppeket, amiket egy fertőzött kiköhög vagy kilélegzik.

Egyre valószínűbb azonban, hogy a vírus levegőben, vagy különböző tárgyak felületén is életképes marad, így oly módon is megfertőződhet valaki, hogy a cseppekkel szennyezett tárgyakhoz vagy felületekhez ér, majd a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl.

Biztosan nem tudhatjuk, hogy hány napig életképes a COVID-19 az egyes felületeken, a szakemberek szerint általánosságban néhány órától 1-2 napig, de úgy tűnik, fém, üveg és műanyag felületeken akár tovább is, hacsak nem gondoskodunk fertőtlenítéssel eltűntetésükről. Nemrégiben az egyik kutató labor pontosabb adatokat is közzétett erről: Levegőben a vírus 3 óráig, rézfelületen 4 óráig, kartonpapíron 24 óráig, műanyagon és rozsdamentes acélon 2-3 napig tud aktív maradni.

10 tárgy, amit rendszeresen fertőtlenítsünk!

Mielőtt a tárgyakat elkezdenénk lefertőtleníteni, nagyon fontos, hogy az alapos, szappanos kézmosásról se feledkezzünk meg! Így azt is megelőzhetjük, hogy a kórokozók a kezünkről átkerüljenek az otthoni felületekre.

Ha elhagytuk a lakást, hazaérkezés után első körben azokat az eszközeinket fertőtlenítsük, amelyekhez hozzáértünk: a kulcsokat, a kilincseket, villanykapcsolókat, távirányítót, kapunyitót.

Minden olyan tárgyat, amit magunkkal vittünk, szintén fertőtlenítsük! A táskánkat (különös tekintettel a fülére, cipzárjára, gombjaira), a pénztárcánkat, bankkártyánkat, óránkat.

Naponta többször ajánlott elektronikai tárgyak fertőtlenítésére alkalmas szerrel letisztítani a telefonunkat, a TV távirányítót, számítógépünk billentyűzetét, fülhallgatónkat.

Sokan nem is gondolnak arra, hogy a szemüvegük (napszemüvegük) és annak tokja, vagy a toll, amivel írnak, ugyancsak kiváló felületet jelent a kórokozóknak. Ezeket is napi rendszerességgel fertőtlenítsük!

Minden ruhát, még akkor is, ha csak egyszer és rövid ideig viseltünk lakáson kívül, azonnal dobjuk a mosógépbe és semmiképp se hajtogassuk be mosás nélkül a szekrénybe!

Járvány idején érdemes a törölközőket, ágyneműt és egyéb textíliákat is gyakrabban, nagy hőfokon kimosni.

Az otthonunkat javasolt néhány naponta fertőtlenítő hatású szerrel felmosni. Az előteret viszont, ahová belépünk, akár naponta többször is érdemes feltakarítani.

Gyerekmosoly - 2022 március 10.
 

 

Mozgásra, friss levegőre járvány idején is szükség van! A sportolás aranyszabályai koronavírus idején

Amíg nincs kijárási tilalom, csak korlátozás, addig sport és szabadidős tevékenység céljából elhagyhatjuk az otthonunkat.  Sőt, az egészségünk miatt kell is! Viszont vannak szabályok, amelyeket saját és mások védelme érdekében muszáj betartani. Mutatjuk, melyek ezek!

Még mindig ez az 5 legfontosabb higiénés szabály a koronavírus megelőzésére!

A covid-19 vírus okozta megbetegedés ellen egyelőre nincs védőoltás vagy gyógyszer, a legjobb védekezés a megfertőződéssel szemben a megelőzés. Íme az 5 leghatékonyabb módszer!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18