FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

A 10 leghatásosabb gyógytea és illóolaj a téli betegségek megelőzésére

Egészség - A legjobb vírus- és baktériumölő gyógynövények, melyekkel tea vagy illóolaj formájában hatékonyan kivédheti a tél tipikus betegségeit és gyógyíthatja a már kialakult gyulladásokat

A leghatásosabb gyógyteák

Csipkebogyó tea

A csipkebogyó magas C-vitamin és ásványi anyag tartalma miatt kiváló immunerősítő. A benne található flavonoidok kiegészítik az aszkorbinsav hatását, valamint enyhén gátolják gyors lebomlását. Fontos, hogy sose forrázzuk a csipkebogyót, mert elveszíti C-vitamin tartalmának jelentős részét!

Bodza tea

A bodzavirág flavonoidokat, szaponinokat, illóolajat és különböző nyálkaanyagokat tartalmaz. Gyógyteája izzasztó, enyhe gyulladáscsökkentő és enyhíti a meghűléses, lázas megbetegedések felső légúti tüneteit, emellett váladéktermelést serkentő, köptető hatású.
A bodzabogyóból készült kivonat vagy szörp hasonlóan jó hatású.

Lándzsás útifű tea

A lándzsás útifű leveléből préselt nedv kiváló baktériumölő, gyulladáscsökkentő, hideg vízzel készült kivonata egyes kórokozó baktériumok fejlődését gátolja. A növényből készült tea és szirupok a légutak gyulladásos megbetegedéseiben, köhögés csillapítására, köptetőként használatosak, oldják a letapadt nyákot, elősegítik a köpetképződést.

Vad kakukkfű tea

Az egyik legerősebb fertőtlenítő hatású gyógynövény. Fő hatóanyaga az illóolaja, emellett tartalmaz flavonoidokat, cserzőanyagokat és fahéjsav-származékokat. Gyulladásos, hurutos légúti megbetegedések kezelésére szolgáló teakeverékek és gyógyhatású készítmények hatékony alkotóeleme.

Borostyánlevél kivonat

Hatékonyságát már a molekuláris biológia szintjén is bizonyították. Leginkább  a köhögés természetes kezelésére, légúti hurutok és krónikus bronchitisz esetén vethető be. A borostyánlevél kivonat természetes köptető és nyákoldó hatású, gyulladáscsökkentő, mindemellett vírusellenes, gombaölő és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Vírusűző iIlóolajok

A légzőszervek fertőzéses megbetegedéseinek kezelésére különösen hatásos módszer az illóolajok alkalmazása. Ennek több módja is lehetséges:

- lIlóolajokkal történő inhalálás – ilyenkor az olajok közvetlenül kerülnek az orr, a torok és a tüdő nyálkahártyájára, és elősegítik a nyák gyorsabb kiürülését, meggyorsítják a gyógyulást. Óvatosan alkalmazzuk gyulladt nyálkahártyáknál! Kruppos gyerekeknél kerüljük!
- Fürdők és bedörzsölések alkalmával is igen kedvezően fejthetik ki hatásukat az illóolajok. Ilyen esetekben egyrészt a bőrön keresztül kerülnek a véráramlatba és így az egész szervezetbe, másrészt pedig belégzés útján érik el közvetlenül a légzőszervek nyálkahártyáját.
- Párologtatás során az illóolajok belégzéssel kerülnek az orr, torok nyálkahártyájára, onnan szívódnak fel és kerülnek a szervezetbe és fejtik ki jótékony hatásukat.
Az illóolajok önmagukban vagy egymással kombinálva is használhatók. Kiválasztásukkor figyelni kell a speciális indikációkra, és ügyelni kell a javasolt adagolásra, illetve az esetleges korlátozásokra. Gyermekek esetében a megadott adagoknak maximum a fele alkalmazható!

Gyömbér illóolaj

Növeli a szervezet immunitását, kivédi a megfázást és az influenzát, erős antibakteriális hatása van.

Eukaliptuszolaj

Belégzése során fertőtleníti a légutakat, így hamar megszünteti a torokfájást. Felhasználási módja igen sokrétű: párologtathatjuk, bedörzsölhetjük vele az orrunkat, mellkasunkat, de inhalálásra is kitűnő, sőt fürdővízbe is csepegtethető.

Erdeifenyő olaj

A makacs légúti betegségek legfőbb ellenszere. Önmagában inhalálószerként alkalmazható, erős gyulladáscsökkentő hatással bír.

Rózsafa illóolaj

Serkenti az immunrendszert, így megakadályozza a megfázást, az influenzát.

Kakukkfű olaj

A kakukkfűolaj a légúti fertőzések egyik legjobb ellenszere. Rendkívül sokszínűen alkalmazható: köhögés, meghűlés esetén inhaláláshoz, mellbalzsamként, orrkenőcs formájában, vagy aromalámpában a légtér fertőtlenítésére.

 

Gyerekmosoly - 2022 december 29.
 

 

10 szuper immunerősítő tea, amely kiüti a nyeregből a bacikat!

Az egész család fél a tél közeledtével egyre gyakoribbá váló felső légúti, vírusos megbetegedésektől? A védekezés leghatékonyabb módja a megelőzés és az immunerősítés. Ám mielőtt elkezdene gyógyszert tömni a családtagokba, érdemes próbát tenni a gyógynövényekkel. Bemutatjuk a 10 leghatékonyabb vírusgyilkost!

5 gyógynövény, ami segít a vírusokkal szembeszállni

Az őszi, téli időszakban különösen oda kell figyelni az immunrendszer támogatására, érdemes a gyógynövények erejét is kihasználni.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18