FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Íme a leghatásosabb gyógynövények túlevésre, puffadásra és emésztési panaszokra!

Egészség - A következő gyógynövények a gyomor-bél rendszer panaszainak enyhítésében verhetetlenek és akár kisgyerekeknek is adhatók! Puffadás, túlevés esetén érdemes ezeket kipróbálni!

Közelednek az ünnepek, amikor gyakran kerülnek az asztalra az átlagosnál tartalmasabb, fűszeres, cukros ételek, ráadásul olyankor hajlamosak vagyunk kicsit többet is enni, mint amennyire valóban szüksége lenne a szervezetünknek. Ilyenkor felnőtteknél és gyerekeknél is borítékolható a túlevés és az emésztési gondok, melynek jelei a hasfájás, hányinger, gyomorégés, puffadás, gázképződés.
A gyógynövények emésztési gondok esetében is a segítségünkre lehetnek, hiszen elősegítik a hasnyálmirigy, az epe és a belek megfelelő működését, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatással bírnak, serkentik az emésztőnedvek termelődését.

Emésztésserkentésre

A gyömbér javítja az emésztést, hatékonyan oldja a hasi görcsöket, és enyhíteni képes a túlevés során fellépő kellemetlen panaszokat. A gyömbértea csökkenti a gyomorfájdalmat, a bélgázképződést és a hasi puffadást. A jobb hatás elérése érdekében egy kevés fahéjat is tehet a gyömbérteába, ugyanis ez a fűszernövény szintén pozitívan hat az emésztésre és  fájdalomcsillapító hatása is van. Jó emésztésserkentő a citromfű, az édeskömény és a lestyán is.

Túlevésre, a gyomor nyugtatására

Ha nem szeretné, hogy a menü elfogyasztása után rossz legyen a közérzete, akkor minden egyes étkezés után igyon meg egy csésze borsmenta- kamilla teakeveréket (ezt 3 éves kor felett nyugodtan adhatjuk)! A gyomor megnyugtatására kiváló még a kurkuma, amely kapszula formájában is kapható, valamint a málnalevéltea, és az angelikagyökérből készült főzet.

Bélgázok, puffadás ellen és hányinger csillapításra

A hányinger csillapítására alkalmas a gyömbér, a kamilla és a fahéj. Bélgázok ellen próbálja ki a citromfüvet, az ánizst és a majoránnát! A puffadás ellen legjobb az édeskömény (ezt egészen pici gyerekeknek is adhatjuk), a kakukkfű, a katáng és az ezerjófű. Ezeket akut panaszok esetén tisztán is ihatjuk, kúrák alkalmával egyéb gyógyfüvekkel is összekeverhetőek.

Máj- és epebántalmakra

A máj- és epebántalmak klasszikus gyógynövényei közé tartozik a máriatövis, melynek legfontosabb hatóanyaga segíti a sérült májsejtek regenerálódását, aktiválja az epeváladék termelését, és ezáltal az emésztési bántalmakat is megszüntetheti. Az articsóka csökkenti a magas koleszterin- és triglicerid-értékeket, növeli az epekiválasztást, segíti a máj vérellátását, így az gyorsabban képes regenerálódni. Jó hatású még a fodormenta is.

Székrekedésre

A bolhafűmag növény magja és héja székrekedés esetén segít a széklet állagának javításában. Koleszterinszint-csökkentő hatása miatt a bolhafűmag alkalmas a zsírmáj és az epepanaszok megelőzésére. A vastagbél méregtelenítésére is használják.

Vigyázat! A legtöbb gyógynövény esetében előfordulhat túladagolás, és néha ellenjavallt használatuk! Ha pedig kisgyereknek adja, szedésük előtt mindenképpen beszéljen orvososával vagy gyógyszerészével, mert nekik teljesen más az ajánlott adag illetve bizonyos gyógynövények például a máriatövis, nem is adható!

Gyerekmosoly - 2019 december 01.
 

 

Húgyúti fertőzések gyerekkorban és kezelésük

Télen, nyáron egyaránt gyakori gyerekeknél az alsó és felső húgyúti fertőzés. Ezek a tünetei és így kezelhető!

Így kerüljük el a nyári intim fertőzéseket!

A nyári, nőgyógyászati fertőzéseket nem kívülről bevitt, akár szexuális úton terjedő kórokozók, hanem a hüvely belső egyensúlyának megváltozása okozza. Tévhit ugyanis, hogy strandolást követően az uszoda vizétől vagy a természetes vizekben való fürdőzéstől alakulnak ki a kellemetlen panaszok.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18