FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Vitaminok, melyek javítják gyermeke iskolai teljesítményét!

Egészség - A 3 leghasznosabb okosító vitamin

Elsősorban arra törekedjünk, hogy gyermekünk egészséges ételek formájában jusson hozzá az alapvető tápanyagokhoz, vitaminokhoz, hiszen ezek felszívódása a leghatékonyabb! Ha ez valami miatt nem valósul meg vagy olyan időszakra számítunk, amely az átlagosnál jobban megviseli gyermekünket – új közösségbe kerülés, átlagon felüli fizikai aktivitás, szellemi leterheltség, járványok- akkor érdemes pótolni és vitaminkészítményeket bevetni a betegségek elkerülése érdekében. Íme a legfontosabbak!

1, Omega-3 vitamin

Az Omega-3 fontos szerepet játszik a gyermekek agyának fejlődésében. Ha az agy nem kapja meg a számára szükséges táplálékot, a gyerek gyengébben teljesít, ami kezdetben a mozgáskoordináció gyenge fejlődésében, lassú felfogóképességben, koncentrációs problémákban és gyenge memóriában nyilvánul meg. A legújabb kutatások szerint az omega-3 zsírsavaknak jelentős szerepük van az agyi idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban is, melyen az intelligencia és az értelmi képességek alapulnak.
Természetes forrásai elsősorban a hering, makréla, a szardínia, a lazac és a tonhal, a lenmag, a babfélék, az olajbogyó, a búzacsíra, a dió.

2, B1-vitamin (tiamin)

Részt vesz a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában és az idegrendszer energiaellátásában. Ha gyermeke fáradt, ideges, ez a vitamin segíthet. Hiánya enyhébb formában fáradtságot, memóriaromlást, alvászavart, nyugtalanságot okoz. Mivel a tiamin jórészt a gabonaszemek héjában található, a teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk, barna rizs fogyasztásával pótolható ez a vitamin, de kiváló forrása a máj, az élesztő és a hüvelyesek is.

3, C-vitamin

Nélkülözhetetlen az erős immunrendszerhez, a kötőszövetek, a csontszövet, a fogak képződéséhez, a sebgyógyuláshoz, és számos más anyagcsere-folyamathoz. Enyhébb hiányára utalhat a folyamatos fáradtság- és gyengeségérzet, az ingerlékenység, az étvágytalanság és a súlyvesztés. Fokozott C-vitamin-igénnyel jár a szellemi és fizikai igénybevétel, de az iskolai stressz vagy az idegi túlterheltség is lemerítheti gyorsan a gyerek szervezetének C-vitamin raktárait.  A táplálkozásban jó C-vitamin-források a zöldpaprika, a saláta, a brokkoli, a kelbimbó, a burgonya, a friss gyümölcsök. A C-vitamin hőérzékeny, ezért a főzés, a sütés, az ételek ismételt melegítése jelentős aszkorbinsav-veszteséget okoz.

 

Gyerekmosoly - 2022 november 08.
 

 

Immunerősítők, amelyekből mindig jó, ha van otthon!

Tél vége felé mindannyian érezhetjük, hogy fáradékonyabbak vagyunk, kevesebb az engergiánk és az immunrendszerünk is támogatásra szorulhat. Cikkünkben olyan hatékony immunerősítő ételeteket gyűjtöttünk össze, melyek egyszerűen és olcsón beszerezhetők.

Ételek, amikkel természetes módon erősítheti az immunrendszerét

A szervezet természetes ellenállóképessége javítható, ha étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza többek között az immunrendszer felépítéséhez és aktivitásához szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket és folyadékot.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18