FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

A Semmelweis Egyetem applikációja segít, hogy mely tünettel, hova vigyük a gyereket, ha baj van

Egészség - A Semmelweis HELP applikáció célja, hogy egy olyan megbízható döntéstámogató eszközt adjon, amellyel a szülők segítséget kaphatnak ahhoz, hogy a gyermek észlelt tünetei milyen szintű egészségügyi ellátást igényelnek: otthon lássák el, forduljanak háziorvoshoz rendelési időben, menjenek sürgősségi ellátóhelyre, vagy hívják azonnal a 112-es telefonszámot.

Mikor és miben segít a Semmelweis HELP?

A Semmelweis HELP névre hallgató applikáció és weboldal abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy a gyermekeik betegsége, vagy balesete (égés, állati harapás, rovarcsípés, stb.) esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek. A hazai szinten egyedülálló fejlesztés az egyetem gyermekorvosai és kommunikációs szakemberei által létrehozott tudásbázison alapul, amely több, mint 220 gyermekbetegséget tartalmaz, számolt be róla az egyetem weboldala.

Az ingyenes alkalmazás már letölthető az AppStore-ból és a Play Áruházból is, illetve elérhető a Semmelweis HELP weboldalon. 

Kovács Eszter, a Semmelweis HELP ötletgazdája, az egyetem Kommunikációs Igazgatóságának igazgatóhelyettese elmondta: a rendszer nem mesterséges intelligencia alapú és nem ad diagnózist, nem helyettesíti az orvos-beteg találkozást, de abban segít, hogy az egyes betegségekkel való tünetegyezés mértékét megmutatja, illetve segíti a szülő döntését, mikor azon hezitál, hogy elinduljon-e például szombat este az ügyeletre.

"A fejlesztés a 18 év alatti korosztály elsősorban heveny tüneteinek ellenőrzésére használható. Az elsődleges cél az, hogy a beteg gyerekek a megfelelő ellátási szintre jussanak."- mondta Dr. Krivácsy Péter, a Semmelweis HELP orvosszakmai vezetője, a Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője.

Az alkalmazás jelenleg több mint 220 betegség tüneteit tartalmazza, amit folyamatosan bővítenek majd. Az app továbbá automatikusan tanácsokat is ad például a helyes lázcsillapításról, sebkötözésről vagy fájdalomcsillapítás módszereiről, ha úgy tapasztalja, hogy ezek a problémák fennállhatnak. A Semmelweis HELP weboldalon pedig egy tudástár is elérhető, amely ABC-rendben sorolja fel a gyermekbetegségeket, azok leírásával, kezelésével és tünetenyhítéssel kiegészítve.

Új funkciókkal bővült is bővült a HELP

A bevezetése óta már két új funkcióval is bővült a Semmelweis HELP ingyenes tünetellenőrző applikációja, amiben a felhasználók immár a hozzájuk legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyet is egy gombnyomással megtalálhatják. Emellett az eddig csak a webalkalmazáson elérhető tudástár mostantól a mobilapplikáció felületén is látható.

"Az elmúlt hónapokban 131 ezren használták az alkalmazásokat, tőlük számos visszajelzést, értékelést, fejlesztési ötletet kaptunk. Sok esetben merült fel az az igény, hogy a tünetellenőrzés és az ápolási útmutatók mellett további kézzelfogható és hasznos segítséget jelentene a felhasználóknak, ha az eredményoldalon nem csak arra vonatkozóan kapnának javaslatot a szülők, hogy keressenek fel egy sürgősségi ellátót, hanem abban is tudnánk segíteni őket, hogy pontosan hova mehetnek. Így a surgossegi.info csapatával kötött együttműködés révén ezt a funkciót is beépítettük a Semmelweis HELP felületre, illetve onnan is elérhető a mi applikációnk” – mondta el Kovács Eszter, az egyetem sajtókommunikációs igazgatóhelyettese, a Semmelweis HELP projektvezetője.

Németh Franciska egészségügyi kommunikációs szakértő, ápoló, a surgossegi.info alapítója kiemelte: az általuk létrehozott, az egész ország területét lefedő felületet az a valós igény hívta életre, hogy a betegeknek sokszor komoly problémát jelent megtalálni a megfelelő ellátóhelyet egy adott egészségügyi problémával kapcsolatban. „A hova kérdésre szeretnénk válaszolni kisebb, akut egészségügyi problémák esetén, hogy például hol van a szemészeti ügyelet vagy a gyerektraumatológiai ügyeleti ellátás a mai napon” – magyarázta a szakember.

Forrás: Semmelweis Egyetem Médiasarok; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2023 október 31.
 

 

Megduplázódott a gombelemek miatt a sürgősségire kerülő gyerekek száma

Egy friss tanulmány szerint az elmúlt évtizedekhez képest kétszer annyi gyerek kerül a sürgősségi osztályokra, mert elemet nyeltek le.

Ezért ne adjunk a gyereknek felnőtteknek való orvosságot!

A felnőtteknek felírt gyógyszer nem alkalmas a gyermekeknek - sem felezve, sem negyedelve!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18