FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ez a 3 betegség a leggyakoribb a gyerekközösségekben!

Egészség - Íme a dobogós betegségek, amelyek szinte minden közösségbe járó gyereket ledöntenek a lábukról legalább egyszer az őszi-téli időszakban.

Megfázás

A megfázás a leggyakoribb betegség a közösségbe járó gyerekek családjában. Gyakran a családtagok között „pinponglabdaszerűen” jönnek-mennek a vírusok és mire az egyik meggyógyul, addigra a másik betegedik meg. A megfázás általában hőemelkedéssel, fejfájással, köhögéssel és torokfájással jár, antibiotikumot nem írnak fel rá az orvosok – mivel vírusos eredetű -, csak akkor, ha bakteriális felülfertőződés alakul ki vagy szövődmény gyanúja áll fenn.

Ha gyermekünk megfázott, a legjobb gyógymód a sok pihenés és a meleg, mézes gyógytea. A hárs-, csipkebogyó és bodzatea kifejezetten ajánlott ilyenkor. A torokfájás enyhítésére adhatunk gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót tartalmazó szopogatós tablettát, a szájba fújhatunk rendszeresen torokfertőtlenítő spray-t. Figyeljünk oda arra, hogy a gyermekünk rendszeresen fújja ki az orrát, ha pedig még kicsi és ez nem megy neki, akkor orrszívóval távolítsuk el a váladékot, hogy ne alakuljon ki a pangó váladék miatt komolyabb probléma. Használjunk tengervizes, fiziológiás orrsprayt, ez segít fellazítani a váladékot!

Gyomorhurut

A gyomorhurut - amelyet sokan csak gyomorrontásként emlegetnek-, hányást, hasmenést és hasi fájdalmat okoz. Többféle vírus is okozhatja és nagyon gyakori a közösségbe járó gyerekek körében. Szerencsére ez a betegség nagyon gyors lefolyású, egy-két nap alatt elmúlik.

A kis betegnek sok pihenésre, fokozott folyadékbevitelre és diétára van szüksége. A hányás, hasmenés miatt különösen a kicsiknél nő meg a kiszáradás esélye, ezért náluk különösen oda kell figyelni a folyadékpótlásra. Szükség lehet elektrolitoldat adására is, ezt csak kis adagokban adjuk és fokozatosan növeljük a mennyiségét!

Kerüljük ilyenkor a tejtermékeket, a cukros, zsíros ételeket, ami viszont segít a gyógyulásban az a főtt burgonya, sárgarépa, rizs, alma és a pirítós.

Kéz-láb-száj betegség

A kéz-láb-száj betegség tipikus tünete, amikor a gyerek szájában, a tenyerén és talpán is hólyagok jelennek meg. Vírus okozta fertőzés, amely cseppfertőzéssel terjed és főleg 10 éves kor alatti gyermekközösségekben (bölcsőde, óvoda és iskola) okoz járványokat nyári és őszi időszakokban. Jelen van a nyálban, légutak, hólyagok váladékaiban és a székletben, így köhögés, tüsszentés alkalmával a levegőbe kerülve, vagy cumi, közös pohár, játékok által is fertőzhet. Rendszeres kézmosással és fertőtlenítéssel védekezhetünk a vírus terjedése ellen!

 

 

Gyerekmosoly - 2019 szeptember 12.
 

 

Így kezeljük kicsiknél a gyomorhurutot!

A gyomorrontás  tünetei és kezelése

Mit árulhat el az egészségi állapotunkról az orrváladék színe és állaga? Mutatjuk!

Már napok óta folyik az orra? Mutatjuk, mire utalhat az orrváladék színének, állagának változása, és mikor kell haladéktalanul orvoshoz fordulni!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18