FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így kezdődik szeptemberben az iskola!

Egészség - A Semmelweis Egyetem rektorának, Merkely Bélának és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak a legfrissebb nyilatkozata szerint erre számíthatunk a szeptemberi iskolakezdés kapcsán.

Nincs még nyájimmunitás, de második hullám biztosan várható!

„Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb Magyarországon is berobban a koronavírus második hulláma - nyilatkozta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában. - De hogy ez mikor következik be, azt nem tudjuk, ugyanis sok mindentől függ. Felgyorsíthatja a vírus terjedését, ha lehűl a levegő, ha a gyerekek iskolába mennek, vagy ha a szülők zárt térben dolgoznak.”

Merkely és a szakértők nem ellenzik az iskolák és az egyetemek újranyitását, hiszen mindenkinek az lenne jó, ha mindenképpen visszatérne ősztől a tanítás a normál kerékvágásba. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy fokozottan oda kell majd figyelni az óvintézkedésekre, például a maszkviselésre, a folyamatos kézmosásra és hogy korlátozzák maximum 100 vagy 200 főre az előadások létszámát.

„A nyári meleg továbbra sem kedvező a vírusnak, így ahol sok időt töltenek az emberek a szabadban, ott valóban visszaszorult a fertőzés. Amikor viszont zárt térbe, légkondicionált épületekbe menekülnek az emberek a kánikula elől, gyorsan terjedhet a vírus.”- mondta Merkely.

A szakember azt is hozzátette, hogy vannak szuperfertőzők – nagyjából minden 10 fertőzőre jut egy szuperfertőző-, akik bár maguk akár teljesen tünetmentesek is lehetnek, annál több – átlagosan 20- embert megbetegíthetnek a környezetükben. Hozzátette még azt is, hogy az újonnan megfertőzöttek 80 százalékáért a szuperfertőzők felelősek.

Merkely hangsúlyozta, hogy jó döntés volt korán bevezetni a korlátozásokat az országban, ugyanis ezért maradtak alacsonyak a számok. A fertőzések száma akkor emelkedett, amikor sokan hazatértek külföldről, de összességében végig alacsonyan maradtak a számlálók. Viszont azt is elmondta, hogy úgy gondolja, még egyszer nem engedhetjük meg magunknak, hogy úgy lezárjuk az országot, mint tavasszal, az első hullám idején. Most ugyanis az idővel futunk versenyt, nem készült még el a vakcina és a nyájummunitástól is nagyon messze vagyunk még.

A szakemberek hagyományos iskolakezdésre számítanak

A szeptemberben induló tanévről beszélt az M1 szerda délutáni műsorában Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Hangsúlyozta, hogy bár a kormány a szeptemberi tanévkezdés kapcsán minden eshetőségre felkészül, de azzal számol, hogy hagyományos keretek között kezdődik meg a tanév.

Az iskolák szeptemberben a kormány jelenlegi tervei szerint és a mostani járványügyi folyamatok és várakozások mellett, megnyithatnak, az oktatás fizikai formában valósul meg, nem pedig online. „Amikor viszont szükséges, ott helyi intézkedéseket fogunk bevezetni” – utalt az államtitkár arra, hogy a járványügyi folyamatokat egyedi módon elemzik, és ahol észlelik a gócok kialakulását, csak ott avatkoznak be helyi szinten.

Ez összecseng azokkal a kormányzati és szakértői nyilatkozatokkal, miszerint a kormány a járvány esetleges következő szakaszában nem készül országos korlátozó intézkedések alkalmazására, sokkal inkább célzott, területi szabályozások jöhetnek a koronavírus terjedésének minél gyorsabb és hatékony megakadályozása, valamint a gazdaság megóvása érdekében. - írja a portfolio.hu .

Gyerekmosoly - 2020 július 30.
 

 

Dúl a koronavírus járvány, hogyan engedjem így közösségbe a gyerekem?

10 tanács orvosoktól: Ezeket az óvintézkedéseket tegyük meg mindenképpen, hogy megelőzhessük a megfertőződést!

Ez a koronavírus már nem az, ami egy évvel ezelőtt volt! Az új mutációk sokkal veszélyesebbek!

Egyre több orvos, kutató és biológus ad hangot azon véleményének, miszerint a Covid-19 és annak mutációi soha nem fognak eltűnni az életünkből, az oltások ellenére sem. Egy évvel ezelőtt jóval kevesebb ismerettel rendelkeztünk még a koronavírussal kapcsolatban és sok információról derült ki, hogy téves. Mit tudunk most a covidról és mire számíthatunk? Valóban velünk marad örökre?

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18