FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így támogassa gyermeke immunrendszerét járvány idején!

Általános - Ahhoz, hogy a gyerekek immunrendszere megfelelően fejlődjön és erős maradjon, ellenálljon az agresszív vírustámadásoknak, folyamatosan el kell látni szervezetüket hasznos tápanyagokkal. Felsoroltuk a legfontosabbakat!

1, Antioxidánsok

Az antioxidánsok a káros szabad gyököktől hivatottak megvédeni a szervezetet, melyek, ha felhalmozódnak, degeneratív betegségeket okozhatnak.
A legfontosabb antioxidánsok az A-, C- és E-vitamin, a béta-karotin, a cink és a szelén. Minden narancssárga, sárga és zöld gyümölcs, így az alma, a citrusfélék illetve zöldség, így a brokkoli, a répa, a retek, a cékla, valamint a burgonya, a diófélék, a magvak és a búzacsíra valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült termékek bővelkednek ezekben az antioxidánsokban.

2, Esszenciális zsírsavak

Mivel a szervezet képtelen esszenciális zsírsavakat előállítani, fontos, hogy ezek megtalálhatóak legyenek a gyerek étrendjében. Az esszenciális zsírsavak alapvető forrásai a hidegen sajtolt olajok, a diófélék, a magvak és az olajos halak - ez utóbbiakon belül főként a lazac, a tonhal, a makréla, a szardínia és a hering.

3, Probiotikumok

A bélflóra részét képező jótékony baktériumok segítenek elpusztítani a kórokozókat, javítják az emésztést és növelik a szervezet ellenálló képességét. A joghurt, a kefír, az aludttej és a sajtok mind gazdag probiotikum-források, ám antibiotikum-kúra után ajánlott valamilyen gyerekek számára kifejlesztett probiotikum-készítményt választani.

4, Természetes ételek

Felejtsük el a cukrozott üdítőket, a fehérlisztből készült péksüteményeket és a mesterséges adalékokkal teletömött készételeket! Gondoskodjunk családunk egészséges táplálkozásáról piacon vásárolt friss zöldségekkel, gyümölcsökkel! Süssünk mézzel vagy aszalt gyümölcsökkel édesített süteményt egészséges hozzávalókból, készítsünk zöldség chipset nassolnivalónak!

5, Napfény vitamin

A napos órák számának csökkenésével a gyerekek szervezete egyre kevesebb természetes D-vitaminhoz jut, ami pedig egyik feltétele a jó immunvédelemnek. A vitamin kapszulák mellett számos természetes forrása is van a D-vitaminnak. Ételek közül a legtöbb D-vitamint a csukamájolaj, szardínia, tonhal, tej, tejtermékek, máj és a tojás tartalmaznak.

 

Gyerekmosoly - 2022 november 17.
 

 

Mozgásra, friss levegőre járvány idején is szükség van! A sportolás aranyszabályai koronavírus idején

Amíg nincs kijárási tilalom, csak korlátozás, addig sport és szabadidős tevékenység céljából elhagyhatjuk az otthonunkat.  Sőt, az egészségünk miatt kell is! Viszont vannak szabályok, amelyeket saját és mások védelme érdekében muszáj betartani. Mutatjuk, melyek ezek!

Minden, amit a koronavírusról jelenleg tudunk

7+1 fontos kérdés és válasz a koronavírussal, annak terjedésével, tüneteivel, kezelésével és megelőzésével kapcsolatban

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18