FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Indul a suli! 3 dolog, amit még tanév elején érdemes ellenőrizni és elintézni

Egészség - Jövő héten indul az oktatás és a gyerekek újra egyre több időt töltenek az iskolapadban, majd otthon, íróasztalnál ülve. A nem megfelelő tanulási körülmények, vagy akár rejtett egészségügyi problémák sok gondot okozhatnak, ezért érdemes még a tanév elején lellenőrizni pár dolgot.

Irány a szemészet!

Az iskolai évek során a gyerekek rengeteget ülnek, ezért elengedhetetlen egy olyan rutint megteremteni az otthoni környezetben is, ahol rendszeresen felállnak, megszakítják pár percre a tanulást. Nem csak a gerincüknek, izamaiknak tesz jót egy kis átmozgatás, de a szemüknek is, amellyel folyamatosan egy pontra fókuszálnak tanulás közben, így nagyon elfárad.

Tanév során rengeteg gyereknél derül ki, hogy nem lát rendesen, romlott vagy eleve nem tökéletes a látása. Ha gyermekünk arra panaszkodik, hogy gyakran fáj a feje, szédül, összefolynak előtte a betűk, akkor érdemes felkeresni szemész szakorvost, hogy ha szükséges, szemüveget írjon fel a további látásromlás megakadályozására. Sokuknál teljesítményromlás hívhatja fel a figyelmet a problémára: kiderül, hogy nem látják a táblát, ezért lemaradnak, nem tudják követni a többiek tempóját. Ilyen esetben is gondoljunk rá, hogy lehet, nem a gyerek lusta, hanem nem lát rendesen.

Hallásvizsgálat

Sok gyereknél csak véletlenül derül ki, hogy hallásproblémája van. Nem csak a fülfájás lehet árulkodó jel, de az is, ha a gyerek nem hall rendesen. A gyakori visszakérdezés, a figyelemzavar és a tanulási nehézségek, a pontatlan artikuláció is gyanúra adhat okot. Ilyenkor fül-orr-gégészeti, illetve audiológiai hallásvizsgálat javasolt. 

Ideális tanulási környezet

Mivel a gyerekek tanév közben rengeteg időt töltenek el az íróasztaluknál, érdemes figyelmet fordítani a kényelmes és ergonomikus székre, illetve asztalra. Fontos, hogy az asztal ne legyen se túl magas, se túl alacsony, a szék lehetőleg legyen változtatható ülésmagasságú, valamint a hát és a derék megfelelő alátámasztása is elengedhetetlen.

A szórt kék fényben nehezebb tanulni, mint egy meleg fényű oldalvilágításban. Gondoskodjunk tehát arról, hogy a fények is a tanulást szolgálják: mellőzzük az egyenletes szórt fényeket, az asztalhoz mindenképp tegyünk egy kis lámpát, aminek irányított fénye van, valamint legyen valamilyen kellemes háttérvilágítás is.

Fotó: Pixabay/Klimkin

 

Gyerekmosoly - 2024 június 03.
 

 

Egyszerű, tápláló és „dobozálló” ebédötletek a rohanós hétköznapokra

Szeptember közepére már a legtöbben visszarázódunk a menetrendszerű hétköznapokba: visszatér a mókuskerék, vele együtt a stressz is, beköszönt a hűvösebb idő, ezzel együtt pedig a betegesebb, náthásabb időszak. Mindez gyengíti a szervezetünket, ezért érdemes már a kora őszi hetekben táplálkozásunkkal is támogatnunk immunrendszerünk működését: fogyasszunk megfelelő mennyiségű vitamint és minőségi tápanyagokat. Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger, most két olyan gyorsan elkészíthető, finom és tápanyagdús receptet oszt meg velünk, ami tökéletesen szállítható ételdobozban és teljes értékű ebéd vagy tízórai lehet, akár az iskolában, akár a munkahelyen.

A gyerekeknél is jelentkezhet tavaszi fáradtság! Mutatjuk a tüneteit és a kezelését!

Mi az oka az ilyenkor jelentkező tüneteknek? A magyarázaton kívül pár hasznos tippet is adunk.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18