FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2022. szeptember 01-től változnak!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

 

Kérem, hogy egy gyermekkel csak egy szülő érkezzen továbbra is! A maszk használata kötelező!

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

Öt étel, amit nem mosunk meg, pedig kellene!

Egészség - Azt mindenki tudja, hogy az almát, a paprikát vagy az uborkát fogyasztás előtt meg kell mosni. Vannak azonban olyan ételek, melyekről nem is gondolnánk, hogy tele lehetnek baktériumokkal. A következő rövid lista segít elkerülni a fertőzést és az ételmérgezést.

Citrom és narancs

A legtöbben azt gondolják, teljesen felesleges megmosni a citrusokat, hiszen úgyis megpucoljuk őket. A gond viszont éppen a hámozással van, olyankor ugyanis könnyen átragasztjuk a héjon lévő kórokozókat a gyümölcshúsra. A tanulság: pucolás előtt mindig mossuk meg a citromot és a narancsot!

Avokádó és sárgadinnye

Az avokádóval is hasonló a helyzet: amikor felvágjuk, hogy eltávolítsuk a magját, a héjon lévő baktériumokat és tartósítószereket egyenesen a gyümölcsbe juttatjuk. A sárgadinnyénél szintén!

Dobozos üdítők

Törölgeti a dobozos üdítők és energiaitalok száját? Helyes, ugyanis az üdítők tetején könnyen megül a kosz, hamar megtelepszenek rajta a baktériumok. Az italokat ráadásul hosszú időn át szállítják és tárolják, ki tudja, milyen körülmények között. Ezért mindig tisztítsuk meg az üdítősdobozokat egy nedves papírtörlővel, vagy öntsük ki belőlük az italt egy pohárba.

Bio eper

Bár a bio epret nem kezelik vegyszerekkel, ez nem jelenti azt, hogy fogyasztás előtt ne kéne alaposan megmosni. A leszedésnél és a szállításnál ugyanis sokféle szennyeződés baktérium kerülhet rájuk.

Konzervek, lekvárok, befőttek

A konzervek, a lekvárok és a befőttek évekig, akár évtizedekig is elállhatnak, így mindenképpen tisztítsuk meg a külső felületüket, mielőtt kinyitnánk őket. A rajtuk lévő szennyeződés ugyanis a nyitás pillanatában belekerülhet az ételbe. Hogy ezt elkerüljük, szappanos vízzel öblítsük át mindig!– tanácsolja a Mindmegette.hu.

Forrás: Mindmegette.hu; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2023 március 16.
 

 

Megfázás, felfázás és más nyári betegségek

Tévhit, hogy a felfázás, megfázás csak hideg időben csaphat le ránk! Felsoroltunk 7 okot, amelyek nyáron is megbetegíthetnek és nem csak a felnőttek, de a gyerekek is veszélyeztetettek!

Ezeket a betegségeket okozhatja a klímaberendezés!

5 tanács, hogyan maradhatunk egészségesek klímás helyiségben és hogyan kerülhetjük el a légkondi betegségeket.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18