FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

7+1 étel, amit érdemes rendszeresen beépíteni a gyerekek étrendjébe

Egészség - Tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel – pont amire szükségük van a gyerekeknek az egészséges fejlődéshez és a betegségek megelőzéséhez.

Banán

Szerencsére a banán az a gyümölcs, amelyet kellemesen édes íze miatt a legtöbb gyerek szeret. A banán szénhidrátban és emésztést támogató rostban gazdag és 6 hónapos kortól már a babák is fogyaszthatják.

Édesburgonya

Az édesburgonya egy rendkívül sokoldalúan elkészíthető zöldség, amely tele van káliummal, C-vitaminnal, rostokkal és béta-karotinnal. Fogyaszthatjuk pürésítve, sütve, főzve, édesen vagy sósan.

Avokádó

Az avokádó is igazi superfood, aminek magas a fehérjetartalma, és egészséges, egyszeresen telítetlen, „jó” zsírokat is tartalmaz.

Tojás

A tojásfehérje proteint, míg a sárgája cinket, A-, D-, E- és B12-vitamint tartalmaz, továbbá a sárgájában kolin is található, ami a kutatások szerint nagyon fontos az agy fejlődéséhez. Korábban a tojás bevezetését csak 1 éves kor után javasolták (mivel gyakori táplálékallergén), de újabban kis mennyiségben, fokozatosan bevezetve már szokták javasolni 1 éves kor előtt is egészséges gyermekeknél.

Sajt

A sajt fehérjét és zsírokat is tartalmaz, emellett található benne kalcium és riboflavin (B-12 vitamin) is, amely segíti energiává alakítani a fehérjéket, a szénhidrátokat és a zsírokat. A sajtot apró kockákra vágva add a kisgyereknek, hogy csökkentsd a fulladásveszély.

Sütőtök

Használjuk ki a sütőtök szezont és fogyasszunk belőle minél többször! A sütőtök ugyanis tele van antioxidánsokkal: béta-karotinnal, C-vitaminnal, emelett káliumot, rostokat, folátot, B-vitaminokat is bőven tartalmaz, de van benne némi omega-3 zsírsav is. Készíthetünk belőle krémlevest, pürét, lehet sütemények alapanyaga, de ha egyszerűen csak megsütjük, úgyis isteni.

Borsó

A sok főzelék közül talán a borsófőzelék a legkedveltebb a gyerekek körében. Használjuk is ki ezt, hiszen a borsó sok K-vitamint tartalmaz, amely a kalcium mellett fontos az egészséges csontok felépítéséhez. Ezen kívül A-, B- és C-vitamin, valamint folsav is található benne.

+1 Superfood:

Natúr joghurt

A joghurt kalciumot, fehérjét, foszfort tartalmaz, amelyek fontosak az egészséges csontok és fogak számára. A joghurtban található probiotikumok segítik az emésztést és támogatják az immunrendszert. Babák és kisgyerekek számára érdemes zsírdús joghurtot választani az alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes változatok helyett, mert az étrendjükben szükségük van a zsírokra. Az ízesített joghurtokat javasolt kerülni a magas cukortartalmuk miatt, ha édes ízre vágyunk, inkább házilag készítsünk natúr joghurtból, mézből és valamilyen kedvünkre való gyümölcsből.

Forrás: Parents.com; Gyerekszoba.hu; Fotó: Pixabay

 

Gyerekmosoly - 2023 augusztus 24.
 

 

Immunerősítők, amelyekből mindig jó, ha van otthon!

Tél vége felé mindannyian érezhetjük, hogy fáradékonyabbak vagyunk, kevesebb az engergiánk és az immunrendszerünk is támogatásra szorulhat. Cikkünkben olyan hatékony immunerősítő ételeteket gyűjtöttünk össze, melyek egyszerűen és olcsón beszerezhetők.

Ezek a tünetek és betegségek utalnak rá, hogy felborult a bélflóránk egyensúlya

Az immunrendszerünk működése és így az egészségünk nagymértékben a bélflóránk állapotától függ. Ha felborul az egyensúlya, az számtalan betegség kialakulásához vezethet.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18