FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Az omikron új mutációja gyorsan terjed és a a gyerekeknél súlyos szövődményeket okozhat!

Egészség - Az omikron BA.2 alvariánsa a koronavírus korábbi mutációihoz és az influenzához képest a gyerekeknél súlyosabb fertőzést okozhat egy friss tanulmány szerint.

Rendkívül fertőző az omikron új variánsa: a BA.2

Az omikron fertőző alvariánsa, a BA.2 miatt az addig csak kevés esetszámot diagnosztizáló Hongkongban riasztóan megnőtt a megbetegedések, és a halálesetek száma, különösen az idős lakosság körében, akik közül sokan nem vették fel az oltást.

A BA.2 a gyerekeket sem kímélte, 2022 februárjában, a hongkongi omikron hullám tetőzésekor, amelyet főként a BA.2 okozott, 1147 gyermek került kórházba. Közülük négyen meghaltak. Az elhunyt gyermekek 11 hónapos, 3 éves, 4 éves és 9 évesek voltak. Hármuknak korábban nem voltak egészségügyi problémái, a 9 éves gyermek pedig izomdisztrófiában szenvedett. Egyikük sem volt beoltva Covid-19 ellen. Ők voltak az első gyerekek, akik koronavírusban haltak meg Hongkongban a pandémia alatt - írja a CNN.

A kutatók összehasonlították a halálozási arányokat: azt találták, hogy a BA.2-vel kórházba került gyermekeknél hétszer nagyobb volt a halálozás esélye, mint az influenzával kórházba kerülteknél, és több mint hatszor nagyobb volt, mint a parainfluenzánál. A halálozási arányok összességében a BA.2 esetében 0,35%, az influenza esetében 0,05%, a kruppot okozó parainfluenza esetében pedig 0,04% voltak.

BA.2 szövődményei gyerekeknél

A BA.2-nél a korábbi Covid-19 variánsokhoz képest 18-szor nagyobb volt annak az esélye, hogy a gyermekeket gyermekintenzív osztályra kell felvenni, ami több mint kétszerese az influenzának, és nagyjából megegyezik a parainfluenza kórházba kerülésének kockázatával.

A korábbi variánsok során Hongkongban nem jegyeztek fel lázgörcsöt. Az omikron BA.2-es alvariánsa esetében az influenzához képest háromszor nagyobb volt az esélye annak, hogy lázgörcs alakuljon ki a gyerekeknél.

A gyerekek esetében a BA.2-es alvariánsnál az agyvelőgyulladás kockázata nagyjából ugyanannyi volt, mint az influenzánál. A parainfluenzával összehasonlítva azonban négyszer magasabb volt a lázgörcs kialakulásának az esélye.

Ami a légúti szövődményeket illeti, a BA.2-vel fertőzött, kórházba került gyermekek 5%-ánál alakult ki krupp. A többi Covid-19 variáns esetében ez az érték 0,27% volt. A BA.2 fertőzés esetében a kórházba került gyerekek körülbelül kétszer nagyobb valószínűséggel kaptak kruppot, mint influenza esetében.

Forrás: CNN; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2022 április 05.
 

 

Világújdonság – Szinte teljesen kisöpri a COVID-ot az új orrspray

Az indiai kísérletek azt mutatják, hogy a betegek orrából néhány nap leforgása alatt kipucolja a koronavírust egy új orrspray.

Még a gyenge lefolyású covid utóhatásai is veszélyesebbek, mint hitték!

Már enyhe lefolyású Covid-19 után is keletkezhetnek az emberben a saját szervezetet támadó autoantitestek. Ezek a legkülönfélébb szerveket és szöveteket érintő gyulladásokkal és károsodásokkal hozhatók kapcsolatba.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18