FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Világújdonság – Szinte teljesen kisöpri a COVID-ot az új orrspray

Egészség - Az indiai kísérletek azt mutatják, hogy a betegek orrából néhány nap leforgása alatt kipucolja a koronavírust egy új orrspray.

Ígéretesnek tűnik egy újfajta orrspray-kezelés a koronavírus ellen – számolt be róla a Gizmodo. Indiában. A III. fázisú klinikai tesztek azt találták, hogy azoknál, akik a készítményt kapták, sikerült jelentősen csökkenteni az orr vírusterhelését ahhoz a csoporthoz képest, amely tagjainak csak placebót adtak – számol be a Hvg.

A kezelést a kanadai SaNOTize cég más nemzetközi partnerekkel, így például az indiai Glenmark Pharmaceuticals-szal közösen fejleszti. A szer nitrogén-monoxidot tartalmaz, amit a légutak és erek tágítására is használnak a gyógyászatban. A korábbi kutatások kimutatták, hogy erős antimikrobiális hatása van, emiatt pedig abban bíznak a szakemberek, hogy a koronavírus gyanúja esetén is alkalmazható a kórokozó ellen. Az ilyen orrspray azért is lehet kifejezetten hasznos, mert a fertőzés a felső légutakban kezdődik.

A The Lancet Regional Health-Southeast című folyóiratban publikált eredmény szerint a tesztbe 300 felnőttet vontak be – oltottakat és nem oltottakat egyaránt –, akik igazoltan koronavírusosak voltak, és enyhe tüneteket produkáltak. A kontrollcsoport és a készítményt tesztelők egy héten át naponta hatszor használták az orrspray- t és azt tapasztalták, hogy a vírusterhelés 48 órán belül 99 százalékkal csökkent. A páciensek átlagosan három nap után produkáltak negatív tesztet. A vizsgálat akkor zajlott, amikor a koronavírus delta- és omikron-variánsa terjedt a legjobban. A résztvevők enyhe tünetekről, például az orrban keletkező kellemetlen érzésről számoltak be.

Bár az eredmény ígéretes, van még néhány kérdés, amit érdemes lenne tisztázni. Ilyen például az, hogy mennyire csökkentheti az orrspray a tünetek súlyosságát, a súlyosabb szövődmények kialakulását, vagy azt, hogy a fertőzés tovább terjedjen.

Forrás: hvg.hu; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2022 augusztus 18.
 

 

Covid: Még közel sincs vége, nyakunkon a hatodik hullám! Íme a 10 tünet, amit az új mutáns okoz!

A járvány berobbanásáért és a tömeges megfertőződésért az omikron egy új variánsa, a BA.2 felelős. A lopakodónak is nevezett mutáns, körülbelül 30%-kal jobban terjed, mint az eredeti omikron variáns, a BA.1, és WHO adatai szerint ma már körülbelül minden öt Covid-19 esetből egyet okoz világszerte.

Más tüneteket okoz a gyerekeknél az omikron, mint az eddigi mutációk – Mutatjuk a fő tünetet!

Más tüneteket okoz a gyerekek szervezetében az új típusú koronavírus omikron variánsa, mint amit korábban tapasztaltak koronavírusos betegeiknél - ezt mondják egy Bonn közeli gyerekkórház orvosai. Ugyanakkor azt látják, hogy a korábbi mutációk miatt kórházba került gyerekek lassabban épültek fel, mint az omikronnal fertőzöttek.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18