FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2022. szeptember 01-től változnak!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

 

Kérem, hogy egy gyermekkel csak egy szülő érkezzen továbbra is! A maszk használata kötelező!

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

Más tüneteket okoz a gyerekeknél az omikron, mint az eddigi mutációk – Mutatjuk a fő tünetet!

Egészség - Más tüneteket okoz a gyerekek szervezetében az új típusú koronavírus omikron variánsa, mint amit korábban tapasztaltak koronavírusos betegeiknél - ezt mondják egy Bonn közeli gyerekkórház orvosai. Ugyanakkor azt látják, hogy a korábbi mutációk miatt kórházba került gyerekek lassabban épültek fel, mint az omikronnal fertőzöttek.

Gerd Horneff professzor, a kórház orvosigazgatója arról számolt be, hogy az omikron miatt kialakuló Covid 19 elsősorban emésztőrendszeri problémákban nyilvánul meg vagy összességében súlyos állapotot okoz. A gyerekek úgy néznek ki, mintha vérmérgezésük lenne, nagyon betegek, nem esznek, nem isznak, infúzióra szorulnak, de légzőszervi tüneteik nincsenek. Az, ami az első járványhullám idején gyakori volt, hogy lélegeztetőgépre kellett tenni őket, már nem fordul elő.

A professzor azt mondja, hogy a pácienseik között nagyon sok a pszichésen leterhelt, lelkibeteg a 18 éven aluliak és a fiatal felnőttek körében. Még sosem látott ilyen sok, mentálisan ennyire rossz állapotba került, kórházi ápolásra szoruló anorexiás gyereket, mint a járvány kitörése óta.

A professzor arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy ne csak a testi tüneteket figyeljék, hanem próbálják az immár több éve elhúzódó járvány lelki következményeit is enyhíteni, mert a karantén, a betegségtől és a szeretteik elvesztésétől való rettegés, a szociális elszigeteltség iszonyatos terhet ró a mai fiatalokra.

Forrás: Euronews; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2022 február 22.
 

 

Világújdonság – Szinte teljesen kisöpri a COVID-ot az új orrspray

Az indiai kísérletek azt mutatják, hogy a betegek orrából néhány nap leforgása alatt kipucolja a koronavírust egy új orrspray.

Covid: Még közel sincs vége, nyakunkon a hatodik hullám! Íme a 10 tünet, amit az új mutáns okoz!

A járvány berobbanásáért és a tömeges megfertőződésért az omikron egy új variánsa, a BA.2 felelős. A lopakodónak is nevezett mutáns, körülbelül 30%-kal jobban terjed, mint az eredeti omikron variáns, a BA.1, és WHO adatai szerint ma már körülbelül minden öt Covid-19 esetből egyet okoz világszerte.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18