FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Egyre több az allergiás gyerek - Mutatjuk, mi ennek az oka!

Egészség - Világszerte mintegy 20.000 allergiát kiváltó anyagot, azaz allergént ismerünk, melyek évről évre egyre több embert érintenek. A gyerekek körében az elmúlt két évtizedben 50%-kal nőtt az allergiások száma. Vajon miért van ez így? A Semmelweis Egyetem szakemberei utánajártak az okoknak.

Világszerte mintegy 20.000 allergiát kiváltó anyagot, azaz allergént ismerünk, melyek évről évre egyre több embert érintenek. A gyerekek körében az elmúlt két évtizedben 50%-kal nőtt az allergiások száma. A betegség az enyhe tünetektől a krónikus betegségen át akár életveszélyes állapotot is okozhat. A parlagfűszezon előtt jelenleg a fűpollen, a pázsitfűfélék közepes-magas koncentrációja jelenti a legnagyobb terhelést.

Az allergia egy téves immunválasz, amikor az emberi szervezet olyan hétköznapi anyagok ellen indítja be a védekezési folyamatait, amelyek másoknál semmilyen reakciót nem váltanak ki.

Kialakulásának pontos okát nem ismerjük, azonban a genetikai háttér mellett az immunrendszer állapota és a különböző környezeti tényezők is szerepet játszhatnak.

A tudatos egészségmegőrzést segítő animációs, ismeretterjesztő filmsorozat újabb epizódja közérthetően, de szakmailag hitelesen mutatja be a különböző allergiás tüneteket és reakciókat, az allergia fajtáit és a kezelési lehetőségeket.

 

 Az Allergiáról szóló kisfilm IDE KATTINTVA tekinthető meg!

 

Forrás: Semmelweis Egyetem; Fotó: Pixabay

 

Gyerekmosoly - 2024 március 28.
 

 

A leggyakoribb gyermekkori allergiák és tüneteik

Mi okozza a gyermekkori allergiát, melyek a tünetei és hogyan kezelhető? Cikkünkben minden kérdésre megtalálja a választ!

Váltsunk életmódot! Így lehet sikeres hosszú távon is az elhatározásunk!

Új év, új célok: életmódváltás, több sport, tudatosabb táplálkozás, egészségmegőrzés. Az elhatározás az első lépés, ez után következnek a nagyobb kérdések: hogyan kezdjem el, hova forduljak, kinek higgyek? Szász Máté, a SYNLAB biológusa mondja el, mi lehet a sikeres életmódváltás kulcsa, miért érdemes például táplálkozási szakember segítségét kérni és miért nem érdemes csak az interneten olvasható tanácsokra hagyatkozni.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18