FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2022. szeptember 01-től változnak!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

 

Kérem, hogy egy gyermekkel csak egy szülő érkezzen továbbra is! A maszk használata kötelező!

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

Figyelemzavart és memóriaproblémákat is okozhat a kisgyermekkori alvási apnoé!

Egészség - A gyerekkori alvási apnoe hatással lehet a kicsik koncentrációs képességére, emlékezetére és nyelvi fejlődésére is. Ahogyan az apnoe egyre súlyosabbá válik, ezek a problémák is jobban előtérbe kerülnek.

Noha már korábban is számos kutatás sejttette, hogy az alvási apnoéval küzdő gyerekek körében gyakoriak a kognitív zavarok, eddig még csak kisebb csoportok körében végeztek kutatásokat, így biztonsággal nem beszélhettek a szakemberek egyértelmű összefüggésről" - mondja a kutatást vezető Dr. Leila Gozal, a Chicago-i Egyetem munkatársa.

Az alvási apnoe során a páciens légzése többször is kimarad alvás közben. Ennek hatására az oxigénszint átmenetileg csökken, ami adott esetben az agy kognitív képességeire is negatív hatással lehet.


A gyerekek körében végzett kutatás egyértelmű ok-okozati összefüggést ugyan nem bizonyít, de minden jel arra mutat, hogy a gyerekeknél a zavar hatására gyakoribb a figyelemzavar, a memóriaproblémák, a döntéshozatallal kapcsolatos gondok, a depresszió és a stressz. A felmérésben 1400 gyerek vett részt, akik alvási apnoéval küzdöttek, életkoruk pedig 5 és 7 év között alakult.

Forrás: babaszoba.hu

Gyerekmosoly - 2022 augusztus 11.
 

 

A zene segít a figyelemhiány és a hiperaktivitás leküzdésében!

Az ADHD tünetei és kezelési lehetőségei

Tanítsuk a stresszkezelést a gyerekeknek, hogy ne váljon belőlük ideges, kiégett felnőtt!

A stressz sajnos ma már a gyermekek körében sem ismeretlen jelenség, egyre több feladat és érzelmi, fizikai teher hárul már a legkisebbekre is. Vajon normálisnak tekinthető-e ez a tendencia és milyen módszerekkel segíthetjük gyermekeinket?

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18