FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Hogyan szedjünk vitamint? - Minden, amit a vitaminpótlásról tudni érdemes!

Egészség - Szedjünk-e egyáltalán vitamint, ha igen, milyeneket, és hogyan? A gyerekeknek is ugyanazokat adjuk vagy nekik másra van szükségük? Minderre választ kaphatunk a Semmelweis Egyetem által készített animációs sorozat, a KliniKaland új epizódjából, amely összefoglalja azt is, hogy melyek a vízben és zsírban oldódó vitaminok és ezek mennyi idő alatt fejtik ki a hatásukat.

Ne szedjünk az év minden napján vitamint, inkább csak néhány hetes, vagy hónapos kúrát tartsunk, kerülve a túlzott bevitelt – derül ki a Semmelweis Egyetem által készített animációs sorozat következő részéből. Mert bár a jól működő immunrendszerhez megfelelő vitamin és ásványi anyag szintre van szükség, változatos étrend segítségével ezek többségét természetes úton is be lehet vinni a szervezetbe. Bizonyos életkor, speciális diéta vagy betegség miatt azonban sok esetben pótolni kell közülük néhányat. Ilyenkor azonban csak meghatározott ideig tartó, néhány hetes, vagy hónapos kúrát érdemes tartani és kerülni a túlzott nagy mennyiségek bevételét. Továbbá fontos tájékozódni arról is, hogy mennyi a megfelelő napi beviteli mennyiség és ez alapján kiválasztani a megfelelő vitaminkészítményeket.

A szervezetünkbe kerülő tápanyagok folyamatosan kölcsönhatásban állnak egymással, így a rendszeres alkoholfogyasztás, vagy a dohányzás jelentősen gátolja több vitamin hasznosulását.

A kávéban és a teában található csersav, a hétköznapi szódabikarbóna vagy a szénsavas italok fogyasztása is csökkentik például a B1 vitamin felszívódását. A Semmelweis Egyetem következő videójából az is kiderül, melyek a vitaminokban gazdag ételek, és ezeket a főzés során hogyan készítsük el annak érdekében, hogy minél több tápanyag megmaradjon bennük.

 

 A Vitaminokról szóló kisfilm IDE KATTINTVA tekinthető meg!

 

Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatóságának filmes csapata készítette (animáció: Gál Bettina). A vitaminok szakmai lektorai dr. Horváth István László és dr. Kleiner Dénes, a Semmelweis Egyetem Klinikai szakgyógyszerészei.

Forrás: Semmelweiss Egyetem; Fotó:Pixabay

 

Gyerekmosoly - 2023 május 30.
 

 

Minden, amit a kiszáradásról tudni kell

Itt a meleg, amivel együtt sajnos mindig megnő a különböző gyomor- és emésztőrendszeri fertőzések előfordulása is, melynek gyakori szövődménye kisgyerekeknél a kiszáradás. Hogyan ismerhetjük fel és mit tehetünk a megelőzésére illetve a kezelésére? Utánajártunk!

Ismét egy újabb (és egyre gyakoribb) koronavírus tünet!

Immár két éve, hogy a mindennapjaink részévé váltak a Covid-19-ről és annak mutációiról szóló hírek. Míg az alapvírus tüneteit már kívülről fújjuk, addig az azóta megjelent új variánsok kapcsán folyamatosan jelennek meg új tünetek, melyek egyébként is igen változatosak lehetnek. Most ismét bővült a lista.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18