FEL!

 Kedves Betegeink!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

Előjegyzési rendszerünk technikai problémája miatt kérjük,hogy amennyiben nem kapnak visszajelzést, írjanak emailt az info@gyerekmosoly.hu címünkre!

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így tanítsuk meg gyermekünknek az alapvető higiéniai szabályokat!

Egészség - A legfontosabb, hogy mi magunk is jó példával járjunk elöl, ezen kívül pontosan megyarázzuk el, miért is olyan fontos odafigyelni a személyes higiéniára.


Mutassunk példát higiéniából a gyerekeknek!

Ha a gyermek jó példát lát, azt követni fogja. A helyes kézmosási technikát már azelőtt tanítsuk meg a gyermeknek, mielőtt közösségbe megy! Beszéljük át velük azokat az alapvető szabályokat, amik segítenek a fertőzések megelőzésében, így például azt, hogy egymás ételéből ne egyenek, egymás poharából ne igyanak.

Magyarázzuk el, mutassuk meg!

Fontos, hogy minden szabályt, figyelmeztetést magyarázat is kövessen. Alapvetően a tiltás önmagában nem elegendő ahhoz, hogy tudatosságra neveljük gyermekeinket, azonban, ha magyarázat is társul hozzá, azzal képesek következtetéseket levonni.

Egészítsük ki tanácsainkat, hogy megértsék a lényeget!

Mondjuk el, miért! Pl. azért kell maszkot használnunk, hogy orrunkon, szánkon keresztül a baktériumok, vírusok ne jussanak be a szervezetünkbe.Kössük össze valamilyen általa kedvelt dologgal. Pl. fertőtlenítéssel elpusztítjuk a baktériumokat, vírusokat, így nem fogunk lebetegedni, és nem kell hiányoznia az iskolából/óvodából/foglalkozásról/edzésről.

Iktassuk ki a helytelen szokásokat! Kérdezzük meg tőle, egy átlagos iskolai napján hány dolgot érint meg, és ezeket rajta kívül még hány társa fogja meg? Képzelje el, hogy ez a sok-sok baktérium és vírus ott van a kezén, és ha a szájába veszi, azzal megbetegítheti magát.

Az is lényeges szempont, hogy ezeket az iránymutatásokat általunk végezve is lássák, tehát ne csak beszéljünk róla, mutassuk is meg, hiszen a gyerekek elsősorban a felnőttek viselkedését próbálják lemásolni.

Mit tegyünk, ha felütötte a fejét a COVID-19 a családunkban?

Az új típusú koronavírus és az általa okozott megbetegedés, a COVID-19, már több mint két éve velünk van. A jelenleg világszerte intenzíven terjedő koronavírus-variáns, az omikron rendkívül fertőzőképes. Nem véletlen, hogy egyre többen szembesülünk azzal, hogy a közvetlen családtagunk, akivel egy háztartásban élünk, megbetegszik COVID-19-ben.

Felmerül a kérdés, hogy olyan esetekben, amikor egy fedél alatt élünk a beteggel, hogyan védekezhetünk a megbetegedéstől, ha kisgyermek is van a családban?

Amennyiben a gyermek már elsajátította az alapvető higiéniai szokásokat, sokkal egyszerűbb feladatunk lesz. Ebben az esetben is fontos, hogy következetes szabályokat hozzunk, amelyeket meg is kell indokolnunk.Továbbra is érvényes, hogy a védőoltás felvétele, a maszkviselés és a kézmosás a COVID -19 elleni védekezés leghatásosabb eszközei. Ezeken kívül – a családtagokat érintő megbetegedések kapcsán – érdemes odafigyelni néhány dologra, hogy könnyebben átvészeljük a családi COVID-19-hullámot, és csökkentsük az esélyét a többi családtag megfertőződésének.

  • Mossunk kezet naponta többször és használjunk kézfertőtlenítőt!
  • A beteget (a lehető legnagyobb mértékben) különítsük el a család többi tagjától!
  • Viseljünk maszkot (lehetőleg FFP2 típusút)!
  • A betegnek legyen külön tányérja, evőeszközei, törölközője, kéztörlője, ágyneműje!

Forrás: Egészségkalauz; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2024 február 08.
 

 

Rusvai Miklós: Ismét kockázatos olyan közösségi helyekre menni, ahol könnyen megfertőződhetünk

Immár hivatalosan is elérte hazánkat a koronavírus járvány negyedik hulláma. Rusvai Miklós virológus szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyéni belátásnak és felelősségvállalásnak most mindennél nagyobb a jelentősége, hiszen a közösségi terekben az oltás ellenére is megfertőződhetünk.

Nem adja át babájának a fertőzést a covidos édesanya!

A koronavírussal fertőzött édesanyák ritkán adják át a vírust a csecsemőjüknek az alapvető fertőzésmegelőzési gyakorlatok betartása mellett, ráadásul a szoptató anyák anyatejében antitestek vannak, melyek védik a babát a megfertőződéstől, derült ki a témában készített eddigi legrészletesebb adatokkal szolgáló tanulmányból.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18

DEVELOPER BAR