FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Blog

Blogunk hetente frissülő tartalommal segít eligazodni a gyermekbetegségek rengetegében. Szakembereink hasznos tanácsokat adnak olyan gyakorlati kérdésekben, melyek minden család hétköznapjaiban előfordulhatnak: mit tegyünk, ha láza van a gyereknek, hogyan kezeljük a náthát, mikor gyanakodjunk középfül-gyulladásra, vajon egyszerű gyomorrontásról van-e szó, milyen tünetei vannak egy-egy komolyabb betegségnek. Egészségmegőrző praktikákkal segítjük a betegségek elkerülését és tippeket adunk, hogyan biztosíthatjuk gyermekünk vitaminigényét, hogyan erősíthetjük immunrendszerét, hogy minél ritkábban kelljen orvoshoz fordulni.

5 megdöbbentő szám a baba első évéből

A baba születése és az első születésnapja között elképesztően sok változás megy végbe, ami számokban leírva még megdöbbentőbb, nézd csak meg!

Így segíthetnek az állatok a gyermekek gyógyításában

Terápiás kutyákkal teszik gördülékenyebbé a betegek ellátását, a Petős óvodások foglalkozásait vagy a hallgatók mindennapjait a Semmelweis Egyetemen. A szakemberek szerint az állatok jelenléte és a velük való interakció oldja a feszültséget, csökkenti a stresszt, és pozitív hatást gyakorol a mentális egészségre. Ősszel egy nemzetközileg hiánypótló kutatás is indul a Magatartástudományi Intézet irányításával, mely a lovasterápia hatékonyságának jobb megértését célozza.

6 tény és 6 tévhit a C-vitaminról

Valóban teljesen ártalmatlan vitamin? Tényleg a citrusfélékben van a legtöbb belőle? Ha rendszeresen szedjük, nem leszünk betegek? Most lerántjuk a leplet a C-vitaminról!

A 7 leghidratálóbb gyümölcs azoknak, akiknek nehezen megy a sok vízivás

A folyadékpótlás az egyik legfontosabb teendő, amire érdemes odafigyelni nyáron és amelyről olyan sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni. A vízivás nem mindenkinek megy akármilyen mennyiségben, számukra jó hír, hogy a következő gyümölcsök nagymértékben segítik a hidratálást.

Mit tegyen és mit ne, ha lázas a gyermeke?

Tévhitek és a legfontosabb tudnivalók a lázról

Mit tehetünk a gyermekkori napszúrás, hőkimerülés, hőguta ellen?

Fejfájás, rossz közérzet, szédülés, hányinger, hányás, levertség, túlzott izzadás vagy éppen száraz bőr – hogyan lehet megállapítani, hogy ezek a napszúrás, a hőkimerülés vagy a hőguta tünetei?

Gyakori gyerekbetegség, ami tipikusan a bölcsiben, oviban, iskolában terjed: a kéz-láb-száj-betegség

Az egyik legérdekesebb fertőző gyermekbetegség, a kéz-láb-száj betegség, avagy a kéz láb száj vírus. Meddig tart, hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető? A cikkből kiderül!

Mit tegyünk az útipatikába nyaralás előtt?

Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, sebtapasz, lázmérő, fertőtlenítőszer, naptej, szem és orrcsepp – egy jól összeállított útipatika sok esetben átsegíthet bennünket a nyaralás alatt elszenvedett balesetek, vagy betegségek alkalmával. Mutatjuk, mi kerüljön bele feltétlenül!

Megfejtették a hirtelen csecsemőhalál szindróma okát

A jövőben lehetőség nyílhat a szűrésére is.

Így kerüljük el a nyári intim fertőzéseket!

A nyári, nőgyógyászati fertőzéseket nem kívülről bevitt, akár szexuális úton terjedő kórokozók, hanem a hüvely belső egyensúlyának megváltozása okozza. Tévhit ugyanis, hogy strandolást követően az uszoda vizétől vagy a természetes vizekben való fürdőzéstől alakulnak ki a kellemetlen panaszok.

Az év melyik napján születik a legtöbb baba Magyarországon? Meglepő statisztika

Bizonyára mindenki érezte már úgy, hogy a családi, baráti, ismerősi körben az év bizonyos hónapjaira jóval több születésnap esik, mint máskorra. Sokan gondolják, hogy a legtöbb gyerek szilveszterkor fogan és szeptemberben születik, ám a hazai statisztikák nem teljesen erről árulkodnak.

Fülfájás strandolás után? Ha napokig fáj, irány az orvos!

Vízparti nyaraláskor a legtöbb kisgyermek imád órákig lubickolni, a víz alatt játszani, közben pedig a fülbe víz kerülhet, amiben baktériumok vagy gombák telepednek meg, fájdalmas hallójárat-gyulladást okozva. Ha a fájdalom több napig fennáll, akkor érdemes fül-orr-gégészhez fordulni, mert lehet, hogy a gyulladást már csak az orvos tudja kezelni.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18