FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Egészség

5 étel, amelynek kimagasló a C-vitamin tartalma és még finom is

Erősítsük természetes vitaminokkal gyermekünk immunrendszerét!

Minden, amit a kiszáradásról tudni kell

Itt a meleg, amivel együtt sajnos mindig megnő a különböző gyomor- és emésztőrendszeri fertőzések előfordulása is, melynek gyakori szövődménye kisgyerekeknél a kiszáradás. Hogyan ismerhetjük fel és mit tehetünk a megelőzésére illetve a kezelésére? Utánajártunk!

Hogyan szedjünk vitamint? - Minden, amit a vitaminpótlásról tudni érdemes!

Szedjünk-e egyáltalán vitamint, ha igen, milyeneket, és hogyan? A gyerekeknek is ugyanazokat adjuk vagy nekik másra van szükségük? Minderre választ kaphatunk a Semmelweis Egyetem által készített animációs sorozat, a KliniKaland új epizódjából, amely összefoglalja azt is, hogy melyek a vízben és zsírban oldódó vitaminok és ezek mennyi idő alatt fejtik ki a hatásukat.

Aftája van gyermekének? Ez okozza és így kezelheti!

Az afta tünetei, kezelése és megelőzése

Egy friss tanulmány összefüggést talált a gyerekkori mobilhasználat és a fiatal felnőttkori mentális egészség között

Az emberi agy összetettségét kutató nonprofit szervezet, a Sapien Labs május 15-én tette közzé összefoglalóját, amelyben a fiatalok okoseszköz-használata és mentális egészsége közötti összefüggéseket igyekeztek feltárni. A tanulmány egyik legfontosabb megállapítása, hogy minél fiatalabban kap egy gyermek okostelefont, annál nagyobb eséllyel alakulnak ki nála később mentális problémák, fiatal felnőttként pedig rosszabb mentális egészséget tapasztalhat. Az ok-okozati összefüggés egyelőre nem bizonyított.

Ha nem figyelünk oda, karácsony után jöhet a COVID-19 harmadik hulláma!

A WHO szakemberei szerint ha a karácsonyi időszakban nem lesz szigorítás, és a lakosság nem korlátozza kontaktusait az ünnepek alatt, akkor 2021 elején harmadik járványhullámra lehet számítani Európában.

Szénanátha vagy keresztallergia? - Meghatározza, hogy mit szabad enni, és mit nem

Sokan összekeverik a kettőt, pedig fontos a precíz diagnózis és hogy tisztában legyünk vele, pontosan milyen allergia az, amitől szenvedünk, így kideríthető, mit szabad enni, és mit nem.

Serdülőkori szédülés: a gyors növekedés, de akár magas vérnyomás is okozhatja!

Serdülőkorban gyakran előforduló probléma, hogy a tinédzserek szédülésre, ájulásközeli állapotra panaszkodnak, különösen hirtelen testhelyzet-változtatást követően, egy iskolai évzárón több órás állás közben vagy éppen a nyári melegben. Mi lehet ennek az oka? Vajon kóros eltérésre utalhat vagy tényleg csak a gyors növekedés okozza? Utánajártunk!

Csalánkiütés, torokduzzanat, viszketés, bőrpír és hólyagok – Így ismerjük fel a veszélyes rovarcsípést!

Kipirosodott, irritált bőr, viszketés, hólyagok – ezek a rovarcsípések jellegzetes tünetei, melyek a legtöbbször néhány nap alatt és fájdalom nélkül elmúlnak. Ám ha a csípés helye elfertőződik, csalánkiütés vagy torokduzzanat alakul ki, esetleg a gyulladt terület átmérője nagyobb, mint 10 cm, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, függetlenül attól, hogy pók, szúnyog, ágyipoloska vagy egyéb rovar okozza a fájdalmas tüneteket. Hazánkban is megjelent már a tigrisszúnyog, ami akár súlyos betegségeket is terjeszthet.

A gyermekkori székrekedés - Tények és tévhitek

Mi számít székrekedésnek, mi segít, és mi nem? Utánajártunk a székrekedéssel kapcsolatos tényeknek és tévhiteknek!

Normális pulzus értékek: mennyi a normális pulzus gyerekeknek, felnőtteknek?

A pulzus nem más, mint az az érték, ami a percenkénti szívverésünket mutatja, egyszerűen kitapinthatjuk magunknak is, ha megtaláljuk a megfelelő pontot a csuklónkon. Na de mennyi a normális pulzus, mennyi a normális vérnyomás és pulzus érték? Mi okozhat a normál pulzus értékektől eltérően alacsony vagy éppen magas pulzusszámot, mennyi a normális pulzus gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek, milyen vérnyomás értékek tartoznak hozzá? A Pénzügycentrum.hu szakértői cikke.

Életet menthet az új digitális fejlesztés, mely riaszt, ha kisgyermek marad az autóban

Évente közel 40 gyerek veszíti életét csak az USA-ban hőguta miatt, ami azért következett be, mert az autóban felejtették őket. Most itt a megoldás, hogy ez soha ne fordulhasson elő!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18