FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Blog

Blogunk hetente frissülő tartalommal segít eligazodni a gyermekbetegségek rengetegében. Szakembereink hasznos tanácsokat adnak olyan gyakorlati kérdésekben, melyek minden család hétköznapjaiban előfordulhatnak: mit tegyünk, ha láza van a gyereknek, hogyan kezeljük a náthát, mikor gyanakodjunk középfül-gyulladásra, vajon egyszerű gyomorrontásról van-e szó, milyen tünetei vannak egy-egy komolyabb betegségnek. Egészségmegőrző praktikákkal segítjük a betegségek elkerülését és tippeket adunk, hogyan biztosíthatjuk gyermekünk vitaminigényét, hogyan erősíthetjük immunrendszerét, hogy minél ritkábban kelljen orvoshoz fordulni.

Allergiát okozó gyümölcsök és zöldségek

Nyáron rengeteg friss, ízletes gyümölcs kapható, édesség iránti vágyunkat változatosan kielégíthetjük velük. Ám allergiásként résen kell lenni, bizonyos gyümölcsök ugyanis keresztallergiát válthatnak ki, és súlyosbíthatják a már meglévő panaszokat is.

Így kerüljük el a nyári intim fertőzéseket!

A nyári, nőgyógyászati fertőzéseket nem kívülről bevitt, akár szexuális úton terjedő kórokozók, hanem a hüvely belső egyensúlyának megváltozása okozza. Tévhit ugyanis, hogy strandolást követően az uszoda vizétől vagy a természetes vizekben való fürdőzéstől alakulnak ki a kellemetlen panaszok.

Az év melyik napján születik a legtöbb baba Magyarországon? Meglepő statisztika

Bizonyára mindenki érezte már úgy, hogy a családi, baráti, ismerősi körben az év bizonyos hónapjaira jóval több születésnap esik, mint máskorra. Sokan gondolják, hogy a legtöbb gyerek szilveszterkor fogan és szeptemberben születik, ám a hazai statisztikák nem teljesen erről árulkodnak.

Fülfájás strandolás után? Ha napokig fáj, irány az orvos!

Vízparti nyaraláskor a legtöbb kisgyermek imád órákig lubickolni, a víz alatt játszani, közben pedig a fülbe víz kerülhet, amiben baktériumok vagy gombák telepednek meg, fájdalmas hallójárat-gyulladást okozva. Ha a fájdalom több napig fennáll, akkor érdemes fül-orr-gégészhez fordulni, mert lehet, hogy a gyulladást már csak az orvos tudja kezelni.

A fültisztítás 5 aranyszabálya

Hogyan tisztítsuk, egyáltalán tisztítani kell-e a fülünket? Mit szabad és mi az, ami tilos?

Ilyen az egészséges babaétrend!

Ezt jelenti pontosan a kiegyensúlyozott étrend 3 éves korig. A legfontosabb tápanyagok, melyek nem hiányozhatnak gyermekünk tányérjáról.

Piros foltok, viszkető hólyagok a bababőrön - Melegkiütés vagy napallergia?

Csecsemőknél, kisgyerekeknél gyakori, de felnőtteknél sem ritka, hogy a nagy melegben piros kiütések, hólyagocskák jelennek meg a bőrükön. Hogy különböztethetjük meg a melegkiütést a napallergiától?

Egy kiszáradt, túlhevült gyerek a forró autóban nem fog sikoltozni: így ismerheti fel, ha baj van

Nincs olyan nyár, hogy ne hallanánk olyan híreket, amiben tűző napon álló kocsiban felejtett gyerek vagy kisállat szenvedéseiről, esetleg haláláról számolnak be. Ha ilyesmit lát az ember, jó, ha azonnal segíteni akar, de pár dolgot érdemes tudni, mielőtt bármit is teszünk.

A leggyakoribb nyári fertőző gyerekbetegségek

Az alábbiakban összefoglaljuk a leggyakoribb nyári fertőző gyerekbetegségek tüneteit, illetve kezelését. A gyogyzona.hu írása

Újszülöttkori hallásszűrés - mit állapít meg, miért fontos?

Újszülöttkorban nagyon fontos a teljes körű, objektív hallásvizsgálat elvégzése, amellyel felismerhető az esetleges veleszületett halláscsökkenés.

Veszélyes vegyi anyagok az otthonunkban – Avagy 10+1 szakértői tipp a biztonságért

Talán nem is sejtjük, hogy a háztartásunkban megtalálható tisztítószerek, mosószerek mennyi veszélyes anyagot tartalmazhatnak. Az egészségünkre és környezetünkre ártalmas vegyi anyagok szinte mindenhol ott vannak. Fontos, hogy a megfelelő tárolásra és a biztonsági előírásokra odafigyeljünk, hiszen csak így kerülhetjük el az egészségügyi problémákat. Összegyűjtöttünk pár szakértői tippet, aminek a segítségével minimalizálhatjuk a kockázatot!

Amit a gyermekkori hasfali sérvekről tudni érdemes

Mi okozza, milyen típusai ismertek és hogyan gyógyítható a hasfali sérv? Kérdéseinkre Dr. Fadgyas Balázs gyermeksebész válaszol.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18